Kia Sorento PHEV 2020 front 1

Ajoneuvot Uutinen 7.11.2020

Kia Sorento Plug-in Hybrid alkaen 57 800 euroa – suuri SUV lataushybridinä

Kia Sorento Plug-in Hybrid tulee myyntiin ensi vuoden alkupuolella alle 58 000 euron lähtohinnalla. Se tarjoaa lataushybridivaihtoehdon suurten, jopa 7-paikkaisten, SUV-mallien maailmaan.

Kia Sorento Plug-in Hybrid saadaan Suomeen ensi vuoden alussa ja sen hinnat tulevat alkamaan summasta 57 802 euroa. Moottori uutisoi uutuusmallista syyskuun ensimmäinen päivä ja tuosta artikkelista voi tutustua aiheeseen tarkemmin. Tuolloin hinnasto ei kuitenkaan ollu vielä selvillä.

Merkin lippulaivakatumaasturin täysin uusi painos paljastettiin jo helmikuussa. Suomessa Sorento saatiin myyntiin lokakuussa hybridi- tai dieselvoimalinjalla. Edullisimmillaan Sorento maksaa 48 390 euroa etuvetoisena 1,6-litraisella bensiinihybridivoimalinjalla, joka tuottaa 230 hevosvoiman yhteistehon. Tuo sama voimalinja on saatavilla myös nelivetoversiona ja 202-hevosvoimainen dieselmalli on aina nelivetoinen.

Kia Sorento PHEV 2020 home charging

Kia Sorento Plug-in Hybrid

Nyt Kia Sorento Plug-in Hybrid täydentää tuota voimanlinjatarjontaa latausmahdollisuudella. Ladattava Sorento Plug-in Hybrid on samalla paitsi vähäpäästöisin Sorento-malli mutta myös tehokkain, sillä se on varustettu 180-hevosvoimaisella 1,6-litraisella turboahdetulla bensiinimoottorilla, jonka parina on 66,9 kilowatin tehoinen sähkömoottori. Voimalinjan tuottama korkein yhteisteho on 265 hevosvoimaa ja huippuvääntö 350 newtonmetriä.

Autoon asennettu 13,8 kilowattitunnin akusto mahdollistaa alustavan arvion mukaan jopa 53 kilometrin sähköisen toimintamatkan, mutta malli odottaa vielä virallisia mittauksia. Saman arvion perusteella hiilidioksidipäästölukema asettuisi lukemaan 45 grammaa per kilometri.

Kia Sorento PHEV 2020 interior

Tämä neljännen sukupolven Sorento on ensimmäinen Kia, joka perustuu merkin uuden sukupolven SUV-alustalle. Valmistaja muistaa mainita mallin tarjoavan lataushybridinäkin jopa 898 litran tavaratilan. Sorento Plug-in Hybrid on saatavana muiden Sorento-mallien tavoin 5- tai 7-paikkaisena ja monikäyttöisyyttä lisää myös 1500 kilon jarrullinen vetokyky.

Kia Sorento Plug-In Hybrid on tarjolla kolmella eri varustetasolla: Business, Business Premium ja Business Luxury. Kia Sorento Plug-in Hybridin asiakastoimitukset alkavat Suomessa ensi helmikuussa.

 

Kuvat ja lähde: Kia

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat