Ajoneuvot | Koeajo | 14.9.2018

Koeajo: Mercedes-Benz A 200 A Launch Edition AMG – varusteilla voittoon?

Runsas varustelu sopii uuteen Mercedes-Benz A-sarjaan. Hyvää: sisusta varusteltuna, MBUX. Huonoa: takaistuin, hinta.

Jaa artikkeli

Uusi ja odotettu Mercedes-Benz A 200 jäi niukasti toiseksi Audi A3:lle kesällä julkaisemassamme parivertailussa (Moottori 7/2018). Stuttgartin uutuus oli lupaava, mutta varsin perusvarusteisena autosta puuttui se vaikeasti määritettävä wow-efekti.

Jo silloin heräsi epäilys siitä, että A-sarja tarvitsee runsasta varustelua ollakseen arvoisensa kokonaisuus – aivan kuten jo ulkomaan ensikoeajoilla otaksuimme.

Mercedes-Benz A 200

Kun toimitukseen saapui AMG Line -paketilla ja muilla herkulla kuorrutettu Mercedes-Benz A 200, osoittautui arvio oikeaksi. Nyt A-sarja tuntuu eheältä omalta itseltään.

Ensinnäkin AMG Line -varustelun aggressiivisemmin muotoiltu etupuskuri on enemmän yhtä vihaisten ajovalojen kanssa ja uusittu takapuskurikin tuo olemukseen vähän ryhtiä. Ajettavuuteen AMG Line -paketti ei tuo 18-tuumaisia vanteita suurempaa muutosta.

Mercedes-Benz A 200

Tunnelma kunnossa

Sisätiloja hallitsevat mikrokuidulla ja nahalla viimeistellyt istuimet. Kiinteillä pääntuilla varustetut urheiluistuimet tarjovat kohtalaisetsi tukea, mutta mistään kuppi-istuimista ei ole kyse. Etenkin istuinosa voisi tarjota enemmänkin sivutukea.

Verhoilussa käytetty mikrokuitu toistuu myös ovien viimeistelyssä. Ilmeen viimeistelevät punaiset tikkaukset ja muokattava tunnelmavalaistus.

Kuljettajan paikalle tunnelmaa tuovat kaksi 10,25-tuumaista näyttöä: toinen hoitaa mittariston virkaa, toinen toimii MBUX-tietoviihdejärjestelmän näyttönä. Isot näytöt alleviivaavat modernia tunnelmaa, jonka puutetta perusmalli huutaa 7-tuumaisten ruutujen valtavien raamien keskeltä. Nyt helppokäyttöinen MBUX-käyttöliittymä pääsee oikeuksiinsa ja tuntuu oikeasti modernille.

Navigaattorin taikatemppu

Järjestelmän paraatitemppu on navigaattoriin ja keulakameran yhdistelmä: risteykseen saapuessa keskinäyttö vaihtaa kartan kamerakuvaan, jonka päälle piirretään ajosuuntia opastavat nuolet. Kyse on sulautetuksi todellisuudeksi kutsutun teknologian ensiaskelista, mutta wow-efekti on taattu.

Mercedes-Benz A 200

Toki varustein kuorrutettunakin alla on sama A-sarja: yleisesti laatuvaikutelma on hyvä, mutta halvalta tuntuvat viikset ja hivenen hutera ilmastointipaneelin kiinnitys nousevat esiin muuten toimivasta kokonaisuudesta. Pelkkä viiksien vaihto isommista Mercedes-Benzeistä tuttuihin tekisi jo merkittävän parannuksen.

Makeus maksaa

Mercedes-Benz A 200 -malliston hinnat alkavat Business Style -varustelun 35 413 eurosta, kun AMG-kuorrutuksen tuovasta Launch Edition AMG :stä täytyy maksaa 37 009 euroa. Koeajoauton olemuksen kannalta oleellinen lisävaruste oli myös Premium-paketti, joka tuo mm. suuremmat näytöt, navigoinnin, tunnelmavalaistuksen ja paremmat kaiuttimet. Siitä köyhtyy päästöistä riippuen vajaat viitisen tuhatta euroa. Premium-kokemus siis tuo myös hintaan preemiota. Toki ei A-sarjan tarjonta tähän lopu: Mercedes-Benz tarjoaa tietysti sähköistuimia muistilla, täyttä nahkaverhoilua, avosyisiä jalopuulistoja…

Jaa artikkeli

Keskustelu