Moto Guzzi V85 TT

Ajoneuvot Koeajo 5.7.2019

Koeajo: Moto Guzzi V85 TT – paljon väriä ja ominaisuuksia

Moto Guzzi V85 TT on luokkansa ainoa kardaanivetoinen, mutta muuten ominaisuudet ovat lähellä kilpailijoita. Hyvää: moottorin tasainen luonne, polttoainetalous, ergonomia. Huonoa: matala tuulilasi, tunnottomat katkaisimet.

Moto Guzzi on tähän asti tunnettu erilaisuutta tavoittelevan valintana. Uusi keskikoon seikkailupyörä V85 TT on ensimmäinen Guzzin uuden polven edustaja, joka haastaa tosissaan luokan vakiomenesty-jät. Vaikka ominaisuudet ovat lähellä kilpailijoita, Guzzissa riittää yhä erilaisia teknisiä ratkaisuja: pitkittäinen V2-moottori, ilmajäähdytys, kuivakytkin ja luokassaan ainoana kardaaniveto.

Helposti hallittava

Ilmajäähdytteisyydestään huolimatta moottori on mekaanisilta ääniltään hiljainen. Kone vetää 2 000 kierroksesta alkaen nykimättä, ja voimaa on tarjolla tasaisen vahvasti 4 000 kierroksesta huipputehon kierroslukemiin asti. Tasaisen vääntömomentin ansiosta ei ole kovin tarkkaa, mitä vaihdetta kulloin-kin käyttää.

Erityisesti soralla moottorin tasainen luonne nousee oikeuksiinsa: pyörä on helposti hallittavissa ja käytös ennakoitavissa. Kuusipykälisen vaihteiston tuntuma on täsmällinen, ja vaihdepolkimen liikerata mukavan lyhyt.

Asvalttimutkissa pyörä kääntyy isoista mitoistaan huolimatta kevyesti, miltei pelkän katseen voimalla. Iskunvaimennus on enemmän matka- kuin offroad-ajoon säädetty. Kaksi sormea riittävät käyttämään etujarrukahvaa kaikissa tilanteissa.

Luistonesto ja kolme ajotilaa kuuluvat vakiovarustukseen. Offroad-asetuksella takapään ABS-järjestelmä kytkeytyy toiminnasta, ja luistonesto sallii takarenkaalle suuremman luiston.

Matkaominaisuuksia riittävästi

Ajoasento on väljä ja jalkatapit melko leveällä. Jalat ovat sivuille sojottavien sylinterien takana hyvin ajoviimalta suojassa. Matala tuulilasi suojaa kohtuullisesti kuljettajaa, joskin moottoritienopeuksissa kaipaa jo korkeampaa lasia.

Moto Guzzi V85 TT

Hallintalaitteet sopivat hyvin käteen, mutta vilkun ja vakionopeudensäätimen katkaisijat ovat tunnot-tomia. Väri-TFT-mittaristo on pienikokoisuudestaan huolimatta selkeälukuinen.

V85 TT ei ole luokkansa suorituskykyisin, joskin kiihtyvyyttä ja huippunopeutta on varmasti tarpeeksi. Hyvän ergonomian ansiosta pyörä on mainio valinta pidemmille matkoille. Matkakäyttöä tukee myös polttoainetalous, sillä 4,4 litran koeajokulutuksella 23 litran tankillinen riittää yli 500 kilometrin matkalle.

Jos ennakkoon tulikin pidettyä Guzzia värikkäänä vain ulkonäöltään ja erikoisilta ratkaisuiltaan, koe-ajon jälkeen se nousi yhdeksi vakavasti otettavaksi keskikoon seikkailupyörävaihtoehdoksi.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Moto Guzzi

Kaikki koeajot

Uusimmat