Ajoneuvot | Koeajo | 14.11.2015

Koeajo: hillitysti viilattu Mercedes-Benz A 220d

4Matic

Hillittyä kasvojenkohotusta. Hyvää: ajettavuus, laaja mallivalikoima. Huonoa: uudistus voisi olla suurempikin.

Jaa artikkeli

Mercedes-Benz A-sarjan kasvojenkohotuksessa on tehty pientä viilausta, muttei merkittäviä muutoksia. Uudistetun A-sarjan tunnistaa edestäpäin timanttikuvioidusta maskista ja etupuskurin aggressiivisemmasta alahelmasta. Lisärahasta ajovalot voi nyt päivittää ledivaloiksi. Perää koristavat uudet led-takavalot.

Mercedes_Benz_A220_d_4Matic_facelift_2015_LA-3

Ajettavuus yhä erinomainen

Ajettavuus on erinomainen, kiitos raikkaan ohjaustuntuman ja hyvän alustan.

Automaattivaihteisiin versioihin on ilmaantunut kilpailijoista kuten BMW:n ykkösarjasta tai Audi A3:sta tuttu ajotilakytkin. Sen avulla ajettavuutta voi hioa mukavampaan tai urheilullisempaan suuntaan. Käsivaihteisiin autoihin katkaisin maksaa lisää. Kovin suuria muutoksia auton käytökseen ei kannata odottaa.

Mercedes_Benz_A220_d_4Matic_facelift_2015_LA-1

Laaja moottorikatras

Sisätiloja on hienosäädetty uusilla värivaihtoehdoilla ja kehittämällä tietoviihdejärjestelmää. Perushintaan näyttö on seitsentuumainen, lisärahalla saa lisätuuman. Näytölle voi nyt peilata Apple CarPlayta tai MirrorLinkiä tukevan älypuhelimen ruudun.

Moottorivalikoima on laaja. Bensiinimalliston hinnat alkavat 28 516 eurosta, jolla saa 102 hevosvoiman A 160:n. Perus-diesel on 90 hevosvoimainen A 160d. Toista ääripäätä edustavat 381 hevosvoiman AMG-tykki A45 ja 177 hevosvoiman A 220d. Neliveto tulee tarjolle aiempaa pienempiin moottoreihin eli malleihin A 220 ja A 200d.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Lisäkuvat