Ajoneuvot Kitkarenkaat Rengastesti Renkaat Talvirenkaat Testit 2.10.2020

Moottorin kitkarengastesti 2020: Continental ja Michelin jakoivat voiton, mutta millä kelillä kisa ratkesi?

Nastattomien talvirenkaiden kärkituote oli tähän syksyyn asti Continental Conti Viking Contact 7. Nyt uutuusrengas Michelin X-Ice Snow ylsi testissämme tasapisteisiin.

Moottorin viimesyksyisen kitkarengastestin voittaja Continental Conti Viking Contact 7 oli itseoikeutettu osallistuja tämänkertaiseenkin testiimme, missä uutuusrengas Michelin X-Ice Snow heitti haasteen kokeneita konkareita vastaan. Tehtävä ei ollut helppo, sen verran suvereeni Continental on omassa kategoriassaan viime ajat ollut – erityisesti hyvä pito jäällä sekä lumella vakuuttavat edellisen testimme 205/55 R16 -koossa, ja myös renkaan ajokäytös on ilahduttavan tasapainoista.

Molemmat hyviä jäällä ja lumella

Sama tahti jatkui nyt, kun testirenkaiden kooksi valittiin astetta leveämpi 225/50 R17: Continentalin ajokäytöstä kuvailtiin rauhalliseksi kaikissa olosuhteissa. Lumella Conti Viking Contact 7 sijoittui selvällä marginaalilla koko testin parhaaksi, ja jäälläkin sivuttaispito luokiteltiin erinomaiseksi. Niinpä rengas oli neljästä testirenkaasta koostuvan ryhmän priimus niin jää- kuin lumiradallakin.

Sen sijaan pitkittäispito jäällä oli Continentalilla suhteessa heikompaa, ja juuri tällä osa-alueella uusi Michelin X-Ice Snow löi kiilaa saksalaisrenkaan menestykselle. Ranskalaiskumi vastasi testin parhaasta veto- ja jarrutuspidosta jäällä, ja Michelin kiihtyy ja pysähtyy myös lumella tehokkaasti. Ohjautuminen lumella on tarkkaa silloin, kun ohjauspyörää käännetään vähän, mutta lievänä akilleenkantapäänä esiintyy puskemistaipumusta suuremmilla kääntökulmilla.

Moottorin kitkarengastesti 2020 talvirenkaat kitkarenkaat nastattomat renkaat testi

Paljas asvaltti akilleenkantapäänä

Michelin on myös paljailla teillä – siis märällä ja kuivalla kestopäällysteellä – Continentalia parempi, mutta kumpikaan ei yllä näissä olosuhteissa testin selvän asvalttitaiturin eli Goodyear Ultra Grip Ice 2:n tasolle.

Michelinin ajokäytös on sulalla kelillä loogista ja ääritilannekäytös turvallista. Märkäpito on kuitenkin heikohkoa tasoa. Continental puolestaan vastasi selvästi pisimmistä jarrutusmatkoista märällä, ja ohjaukseltaan se on kaikkein ”talvirengasmaisin”. Ratin liikkeisiin se reagoi selvimmällä viiveellä, ja jää myös ohjaustunnossa sekä -tarkkuudessa jonkin verran muista.

Täydelliseen testiraporttiin kannattaa siis tutustua, jotta pystyy valitsemaan autonsa alle juuri oikeanlaiset ominaisuudet tarjoavat nastattomat talvirenkaat. Testi löytyy 30.9. ilmestyneestä Moottorin numerosta 10/2020, jonka voi lukea myös sähköisesti Lehtiluukun kautta.

Testirenkaat, koko 225/50 R17

  • Continental Conti Viking Contact 7
  • Goodyear Ultra Grip Ice 2
  • Michelin X-Ice Snow
  • Nokian Hakkapeliitta R3

Teksti: Pasi Piironen ja Jussi Saarinen Kuvat: Ville-Veikko Heinonen Testin toteutus: Test Finland Oy / Juuso Kallioinen ja Pasi Piironen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat