Ajoneuvot Uutinen 3.12.2015

Motorworld Stuttgart on autohaaveilijan taivas

Arvoautojen säilytystä, superautojen jälleenmyyntiä, klassikkoautojen kauppaa. Kaikki saman katon alla, ilman sisäänpääsymaksua.

Lamborghini Aventadorin V12-moottorin käynnistys kaikuu vanhassa lentokonehallissa. Huoltomiehet siirtelevät vihreää superautoa pois, jotta musta lajitoveri pääsee verstaalle sisään. Korjaamon lasiset seinien läpi erottuu nosturilla korkealle ilmaan nostettu oranssi avo-Lamborghini.

Motorworld_Stuttgart-7

Kymmenen metrin päässä superautohuoltoa on suuria lasikuutioita. Autoeliitin säilytyspaikkoja. Silmiin hyppäävät keltainen DeTomaso Pantera, vieressään huippuharvinainen 993-sukupolven Porsche 911 RS.

Unelmat esillä

Kahteen kerrokseen rakennetut lasikuutiot tarjoavat turvaa erikoisajoneuvoille, mutta samalla autot ovat esillä, ihailtavina. Etelä-Saksaan, Stuttgartin liepeille rakennettu Motorworld on erikoinen säilytystilojen, jälleenmyyjien, klassikkoautokaupan ja superautohuoltojen yhdistelmä. Paikkojen ja myyntitilojen vuokrat kattavat menot, joten vierailijoille paikka on ilmainen.

Motorworld_Stuttgart-10

Hallia jakavasta autorivistä löytyy musta ja valkoinen McLaren-kaksikko. Valkoisen 650S-mallin tuulilasiin liimattu lappu kehottaa liisaamaan: 30 000 euron käsirahan jälkeen McLarenilla saisi ajaa 36 kuukautta 2 000 euron kuukausimaksuja maksellen.

Motorworld_Stuttgart-4

Viereisen kuutiorivin kaksi punaisen hupun peittämää hahmoa vievät huomion. Kankaan kireäksi pingottava takaspoileri kavaltaa auton Ferrari F40:ksi, yhtiön 40-vuotisjuhlamalliksi. Onneksi vain yhden auton päässä on tarjolla peittämätön versio harvinaisuudesta. Kahden F40:n välissä on kankaan peittämä Ferrari Enzo, merkin perustajan kunniaksi nimetty malli.

Kolmikon yhteishinta kohoaa yli kolmeen miljoonaan. Arkisempaa, muttei nykyisin edullista, autokantaa edustaa alakerrokseen pysäköity Volkswagen Kleinbus.

Herkkuja myynnissä

Motorworld_Stuttgart-1

 

Arvoautojen lisäksi Motorworld kokoaa yhteen autoaiheisia palveluntarjoajia. Autovalokuvaaja, entisöintipaja, ravintola, vaatekauppa… Kirjo on laaja, ja esillepano sekava.

Motorworld_Stuttgart-17

Viereinen rakennus on sisustettu tyylikkäämmin, mutta autokanta säilyy yhtä upeana. Hienokuntoisten harrasteajoneuvojen kauppa tarjoaa kaikkea vanhasta Fiatista kahdeksankymmentälukua symboloivaan Ferrari Testarossaan.

Motorworld_Stuttgart-14

Motorworld Stuttgart sijaitsee näköetäisyydellä Mercedes-Benzin Sindelfingenin tehtaasta, jossa valmistuvat niin C-, E- kuin S-sarjakin. Lähituotannon arvostus näkyy, sillä huomattava osa autoista ovat Mercedes-Benzejä ja Porscheja.

Motorworld_Stuttgart-18

Autovanhusten yksityiskohtia tutkiessa menisi koko päivä. Vanhan Mercedes-Benzin tavaratilaa laajentava nahkasalkku kertoo ajoista, jotka eivät koskaan palaa. Upea yksityiskohta on myös viereisen auton puusta ja kromatusta teräksestä valmistetut astinlaudat.

Motorworld_Stuttgart-15

Onneksi hinnat pitävät lomapakon visusti taskussa. Vaikka ainahan upeakuntoista klassikkoa voi perustella varmana sijoituksena…

Motorworld Stuttgart moottoritien vieressä lähellä Böblingenin keskustaa. Osoite on Graf-Zeppelin-Platz, 71034 Böblingen. Paikalle pääsee kätevästi julkisella liikenteellä, lähin pysäkki on Böblingenin keskustan S-Bahn -juna-asema.

Katso myös Moottorin esittely Düsseldorfin Classic Remisestä!

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat