3.12.2015

Motorworld Stuttgart on autohaaveilijan taivas

Arvoautojen säilytystä, superautojen jälleenmyyntiä, klassikkoautojen kauppaa. Kaikki saman katon alla, ilman sisäänpääsymaksua.

Lamborghini Aventadorin V12-moottorin käynnistys kaikuu vanhassa lentokonehallissa. Huoltomiehet siirtelevät vihreää superautoa pois, jotta musta lajitoveri pääsee verstaalle sisään. Korjaamon lasiset seinien läpi erottuu nosturilla korkealle ilmaan nostettu oranssi avo-Lamborghini.

Kymmenen metrin päässä superautohuoltoa on suuria lasikuutioita. Autoeliitin säilytyspaikkoja. Silmiin hyppäävät keltainen DeTomaso Pantera, vieressään huippuharvinainen 993-sukupolven Porsche 911 RS.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Unelmat esillä

Kahteen kerrokseen rakennetut lasikuutiot tarjoavat turvaa erikoisajoneuvoille, mutta samalla autot ovat esillä, ihailtavina. Etelä-Saksaan, Stuttgartin liepeille rakennettu Motorworld on erikoinen säilytystilojen, jälleenmyyjien, klassikkoautokaupan ja superautohuoltojen yhdistelmä. Paikkojen ja myyntitilojen vuokrat kattavat menot, joten vierailijoille paikka on ilmainen.

Hallia jakavasta autorivistä löytyy musta ja valkoinen McLaren-kaksikko. Valkoisen 650S-mallin tuulilasiin liimattu lappu kehottaa liisaamaan: 30 000 euron käsirahan jälkeen McLarenilla saisi ajaa 36 kuukautta 2 000 euron kuukausimaksuja maksellen.

Viereisen kuutiorivin kaksi punaisen hupun peittämää hahmoa vievät huomion. Kankaan kireäksi pingottava takaspoileri kavaltaa auton Ferrari F40:ksi, yhtiön 40-vuotisjuhlamalliksi. Onneksi vain yhden auton päässä on tarjolla peittämätön versio harvinaisuudesta. Kahden F40:n välissä on kankaan peittämä Ferrari Enzo, merkin perustajan kunniaksi nimetty malli.

Kolmikon yhteishinta kohoaa yli kolmeen miljoonaan. Arkisempaa, muttei nykyisin edullista, autokantaa edustaa alakerrokseen pysäköity Volkswagen Kleinbus.

Herkkuja myynnissä

Arvoautojen lisäksi Motorworld kokoaa yhteen autoaiheisia palveluntarjoajia. Autovalokuvaaja, entisöintipaja, ravintola, vaatekauppa… Kirjo on laaja, ja esillepano sekava.

Viereinen rakennus on sisustettu tyylikkäämmin, mutta autokanta säilyy yhtä upeana. Hienokuntoisten harrasteajoneuvojen kauppa tarjoaa kaikkea vanhasta Fiatista kahdeksankymmentälukua symboloivaan Ferrari Testarossaan.

Motorworld Stuttgart sijaitsee näköetäisyydellä Mercedes-Benzin Sindelfingenin tehtaasta, jossa valmistuvat niin C-, E- kuin S-sarjakin. Lähituotannon arvostus näkyy, sillä huomattava osa autoista ovat Mercedes-Benzejä ja Porscheja.

Autovanhusten yksityiskohtia tutkiessa menisi koko päivä. Vanhan Mercedes-Benzin tavaratilaa laajentava nahkasalkku kertoo ajoista, jotka eivät koskaan palaa. Upea yksityiskohta on myös viereisen auton puusta ja kromatusta teräksestä valmistetut astinlaudat.

Onneksi hinnat pitävät lomapakon visusti taskussa. Vaikka ainahan upeakuntoista klassikkoa voi perustella varmana sijoituksena…

Motorworld Stuttgart moottoritien vieressä lähellä Böblingenin keskustaa. Osoite on Graf-Zeppelin-Platz, 71034 Böblingen. Paikalle pääsee kätevästi julkisella liikenteellä, lähin pysäkki on Böblingenin keskustan S-Bahn -juna-asema.

Katso myös Moottorin esittely Düsseldorfin Classic Remisestä!

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat