BMW 5-sarjan Touring

Ajoneuvot Uutinen 3.2.2017

Nyt myös arkikoossa – BMW 5-sarja saa odotetun farkkunsa

Kevään varmuudella porrasperän jälkeen saapuu myös BMW 5-sarjan Touring.

Jos BMW:n uusi 5-sarja on houkuttanut, mutta arkipäivän tilatarpeet ovat hillinneet porrasperän hankkimista, ei hätää. Baijerilaisvalmistaja on päivittänyt myös perinteisen farmarimallinsa 5-sarjan uuteen sukupolveen. Ensimmäinen tehtaan valmistama pitkä vitonen nähtiin E34-korimallin myötä vuonna 1990 ja nyt saapuva uutukainen kulkee mallikoodilla G31.

BMW 5-sarjan Touring

Muutokset sedanista Touringiin eivät ole kovin järisyttäviä. Pitkän kattolinjan jälkeen päättyy jyrkkiin D-pilareihin, joiden välissä oleva takaluukku on valmistettu painon säästämiseksi alumiinista. Takalasia on puolestaan kehystetty spoilerin lisäksi sivulla olevilla ilmanohjaimilla ja tuttuun tapaan takalasin voi avata erikseen pienempiä tavaroita varten.

BMW 5-sarjan Touring

Tavaratilaa 5-sarjan Touringissa on 570 litrasta (+10 litraa) aina 1 700 litraan (+30 litraa) ja tehtaan mukaan myös kantokyky on kasvanut, mallivariantista riippuen jopa 120 kilogrammalla. Tavaratilan suojapeite ja kuormaverkko voidaan varastoida omiin koloihinsa tavaratilan pohjan alle, joten niitä ei tarvitse enää unohtaa mökille.

BMW 5-sarjan Touring

Alussa 5-sarjan farkku esiintyy viitenä voimalinjaversiona. Kolmilitrainen 530d-dieselmalli löytyy mallistosta heti sekä taka- että nelivetona. Pienempi 520d-dieseli löytyy porrasperän tavoin takavetona sekä malliston ainoana manuaalivaihteistolla. Bensiinivaihtoehdot ovat kaksilitrainen 530i takavetona sekä kolmilitrainen 540i xDrive-nelivedolla. Voimalinjapaletti kasvaa tehtaan mukaan loppuvuotta kohti.

Nyt julkistettu BMW 5-sarjan Touring on ensiesittelyssä Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa ja toimitusten pitäisi alkaa kesän mittaan. Odotellessa voi tutustua vaikkapa porrasperäisen 520dA xDriven koeajoomme.

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat