Ajoneuvot | Uutinen | 22.3.2020

Škodan opiskelijat iskevät jälleen – piirrospöydällä Scalasta hävitettiin katto

Seitsemättä kertaa Škodan ammattikoulun opiskelijat valmistavat jostain tšekkivalmistajan tuotantomallista omaperäisen konseptiauton. Tällä kertaa rajun muokkauksen kohteeksi valikoitui kompakti perheauto Scala.

Jaa artikkeli

Škodan oman ammattikoulun, Škoda Academyn opiskelijoiden valmistamista konseptiautoista on muodostunut jo perinne. Seitsemänteen opiskelijakonseptin projektiin osallistuu 20 opiskelijaa ja projektin lähtökohdaksi on valikoitunut Scala-henkilöauto.

Skoda konsepti

Autojen kattorakenteet eivät ole yleensä säästyneet opiskelijoiden käsittelyssä alkuperäisinä, tästä osoituksena muun muassa vuosien 2019 ja 2018 konseptit, Mountiaq ja Sunroq. Eikä kattoa säälitä nytkään. Scalan on tarkoitus muuntautua tämän vuoden puolella kaksipaikkaiseksi spider-avoautoksi.

Skoda konsepti

Opiskelijoiden suunnitelman taustalla on heidän toive tehdä Scalan selkeistä linjoista ja muodoista aiempaa näkyvämmiksi korostaakseen auton yleistä dynaamisuutta.

Opiskelijat vierailivat Škodan muotoiluosastolla ensiaskeleena uniikin, kesäkuussa julkaistavan auton kehittämiseksi. Vierailun aikana opiskelijat saivat seurata päämuotoilija Oliver Stefanin ja hänen tiiminsä päivittäistä toimintaa luodakseen oman piirroksen Scala-konseptista ammattilaisten auttamana.

Skoda konsepti

– Huolimatta tietokoneiden ja simulaatioiden lisääntyvästä käytöstä piirtäminen on edelleen olennainen osa autosuunnittelijoiden työtä. Jokaisella piirroksella idea muuttuu joksikin oikeaksi. Piirros on ensimmäinen askel pitkässä ja jännittävässä matkassa kohti uutta autoa, Stefani kertoo.

Lähde ja kuvat: Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu