Toyota Urban SUV

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 4.12.2023

Toyotalta viisi uutta sähköautoa lähivuosina – tällainen on valmiin näköinen Urban SUV -konsepti

Tänä päivänä hybrideillään menestyvä Toyota aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja oleellisena osana kohti päästöttömyyttä tulee olemaan täyssähköautot. Seuraavaa Toyotan sähköautoa paljastettiin Toyota Urban SUV -konseptin muodossa.

Toyotaa on kritisoitu vuosia sen hitaasta siirtymisestä täyssähköautoihin. Vahingoniloiset saivat lisää puhtia hurupuheisiinsa Toyotan häämöttävästä lopusta viime vuonna, kun Toyota bZ4x ei vastannut ilmestyessään kaikilla osa-alueilla tämän päivän kehittyneimpiä sähköautoja. Hiljalleen päivityksillä parempaan suuntaan kehittynyt nimihirviö on kuitenkin valmistajan mukaan pärjännyt markkinoilla hyvin, ja ennen kaikkea sen kehityksessä on opittu paljon tärkeitä asioita.

Toyota Urban SUV

Opitut asiat tulevatkin nopeasti hyötykäyttöön. Viidettä kertaa järjestetyssä Toyota Kenshiki -foorumissa Toyota ilmoitti, että vuoteen 2026 mennessä heillä on tarjolla kuusi täyssähköautoa. Tämä tarkoittaa, että seuraavan kolmisen vuoden aikana Toyota tulee julkaisemaan viisi uutta sähköautoa.

Toyota Urban SUV

Ensimmäinen uutuuksista tullaan julkaisemaan ensi vuonna. Kyseessä on kilpailtuun B-SUV-segmenttiin sijoittuva auto, jonka konsepti kantaa nimeä Toyota Urban SUV Concept. Toyotan polttomoottorinen vastine kyseisessä kokoluokassa on yksi valmistajan syömähampaista – Toyota Yaris Cross.

Toyota esitteli tapahtumassaan useita konseptiautoja, ja näistä Urban SUV vaikutti luonnollisesti eniten tuotantovalmiilta. Konsepti on muodoiltaan Yaris Crossia muhkeampi, mutta myös mitoiltaan hieman kookkaampi. Urban SUV:lla on pituutta 4 300 millimetriä, leveyttä 1 820 mm ja korkeutta 1 620 mm.

Tuotantomallin kerrotaan tulevan markkinoille kahdella eri akkukoolla, ja niin etu- kuin nelivetoisenakin. Lisää tietoja tuotantomallista tullaan kuulemaan vuoden 2024 puolella.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat