Puch G

Ajoneuvot Klassikko Uutinen 8.1.2020

Unohda muovipuskurit ja alumiinivanteet – Saksassa myydään nyt armeijan entisiä G-Mersuja

Saksalainen Lorinser myy erää Saksan ja Sveitsin armeijoiden entisiä G-Mersuja.

Jos funktionaalisuus on kaunista, on armeijan entisen G-sarjan oltava kaunis. Ainakin   katsojan silmissä. Nyt tällaisen kulmikkaan kaunottaren voi hakea itselleen Saksasta, jossa Mercedes-Benzeihin erikoistunut Lorinser on tuonut myyntiin runsaan joukon Saksan ja Sveitsin armeijan entisiä ajoneuvoja.

Puch G

Puch eikä Mercedes

Puch G

Klassikkomaastureita koristavat Puchin logot, sillä siviilikäytössä useimmiten Mercedes-Benzeinä nähdyt ajoneuvot on suunniteltiin emoyritys Daimlerin ja Steyr-Daimler-Puchin yhteistyössä, ja markkinoista ja käyttötarpeesta riippuen niitä myytiin Mercedes-Benzinä tai Puchina – ja hieman muokattu Ranskan armeijan versio kantoi nimeä Peugeot P4. Ajoneuvojen valmistus on vielä tähän päivään saakka tehty viime mainitun tehtaalla Itävallan Grazissa, joka tosin nykyisin kantaa Magna Steyr-nimeä.

Puch G

Tällaiseksi G-Mersu alunperin suunniteltiin: pelkistetyksi ja funktionaaliseksi.

Lorinser kertoo myytävien G-sarjojen olevan pitkäakselivälisiä kolmeovisia, ja tarjolla on kangaskattoisia kahdeksanpaikkaisia tai kovakattoisia nelipaikkaisia. Ajokilometrien kerrotaan vaihtelevan 45 000–202 000 kilometrin välillä ja valmitusajankohta asettuu ajalle 1990–1996.

Kaikkien autojen kerrotaan olevan 2,3-litraisella nelisylinterisellä bensiinimoottorilla ja nelivaihteisella automaatilla varustettuja. Ulkoväriä voisi kuvailla muodikkaan mataksi, ja sisältä löytää käytännöllisen keinonahan oliviin vihreässä tai mustassa sävyssä.

Puch G

Kytkettävän nelivedon lisäksi maastokykyjä auttaa hydraulisesti kytkettävä takatasauspyörästön lukko. 4 000 euron lisärahasta Lorinser varustaa autot Dotzin 16-tuumaisin alumiinivantein, lokasuojien levityksin ja allterrain-renkain.

Lorinser myy armeijan G-malleja hintahaarukassa 15 200–19 500 euroa. Varhaisimpia yksilöitä voi siis yrittää museokatsastaa jo tämän vuoden päätteeksi, eikä tämän ikäisten autoverotkaan enää aivan liikaa kirpaise.

Puch G

Kangakattoiset versiot sopivat isommankin joukon kuljetukseen. Pressukatto vaatinee hieman ymmärtävää asennetta.

Lisärahalla parannettua painosta

Puch G

Mikäli sotilasmaasturi tuntuu liian karulta, Lorinser tarjoaa myös restomodiksi kutsuttua parannettua painosta Puch G:stä. 50 000 eurolla auto saa restauroinnin, maalauksen uuteen väriin, parannetut valot, radion ja huomattavasti kattavamman verhoilun sisustaan.

Jos mieli tekee käytännönläheistä ja pelkistettyä maasturiherkkua, kannattaa tarkistaa Lorinserin nettisivut: http://www.sportservice.lorinser.com/en

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat