Opel Mokka-e

Ajoneuvot Uutinen 26.11.2020

Uusi Opel Mokka 19 990 euroa ja täyssähköautona 34 990 euroa

Uusi Opel Mokka on nyt myynnissä alle 20 000 euron hinnalla ja täyssähköversio Mokka-e maksaa 34 990 euroa. Ensimmäisiä yksilöitä odotellaan Suomeen puolen vuoden sisällä.

Uusi Opel Mokka ja Mokka-e sai juuri hinnat ja samalla ennakkomyynti on alkanut. Uutisoimme jo kesällä Mokka-e:n sähköpaahdetusta paluusta, joten kaikki kahvivitsit on käytetty. Tällä kertaa keskitymme automallin eri versioiden hinnastoon ja varusteluun.

Opel Mokkan ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2012, mutta sen tuotanto lopetettiin itse asiassa jo vuonna 2019 ennen kuin seuraaja oli valmiina. Mokka palaa jälleen Opel-mallistoon pienen tauon jälkeen uudistettuna muotoilun, moottorivalikoiman sekä varustelun osalta.

Laaja hinnasto

Malliston edullisin versio on tasan 100 hevosvoimaa 1.2-litraisesta bensiiniturbomoottorista kaivava Mokka Comfort 100 Turbo, joka maksaa 19 990 euroa. Panostamalla 4 000 euroa lisää saa 30 hevosvoimaa enemmän sekä automaattivaihteiston. Edullisin dieselversio on 23 843 euroa maksava Comfort 110 D Turbo.

Samaan mallistoon sijoittuva täyssähköauto Opel Mokka-e maksaa edullisimmillaan 34 990 euroa ja myös se on tällöin Comfort-varusteltu. Se tarjoaa tuohon rahaan 100 kilowattia tehoa ja 324 km WLTP-mittauksen mukaista toimintamatkaa.

Opel Mokka-e

Uusi Opel Mokka varusteltuna

Uusi Mokka saapuu Suomeen neljällä eri varustetasolla, joista edullisin Comfort sisältää muun muassa led-valot edessä ja takana, sähköisen seisontajarrun, liikennemerkkien tunnistuksen, törmäysvaroittimen, kaistavahdin ja -avustimen sekä 7-tuumaisen mittaristonäytön. Kalliimmat Innovation Plus ja GS Line Plus varustetasot lisäävät vakiovarusteisiin esimerkiksi automaattisen ilmastoinnin, 17- tai 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, sähkösäätöiset sivupeilit LED-valoilla, kuljettajan ja etumatkustajan istuinten 6-suuntaiset säädöt, peruutuskameran ja pysäköintitutkan taakse. Näiden varustetasojen lisähinta on muutamien tuhansien eurojen luokkaa hieman moottoristakin riippuen.

Executive edustaa Opelin varustetasojen huippua ja tuo mukanaan muun muassa Matrix LED -mukautuvat ajovalot, mukautuvan vakionopeudensäätimen, kuljettajan 12 tuuman digitaalinäytön ja nahkasisustuksen kuljettajan hierontatoiminnolla. Tämä maksaa noin 7000 euroa lisää, paitsi Mokka-e -sähköautoon riittää alle 5000 euron panostus oletettavasti ainakin osin verotuksemme rakenteen johdosta.

Opel Mokka-e

Kompakti uusin moottorein

Aavistuksen pidemmästä akselivälistä huolimatta uusi Mokka on edeltäjäänsä 125 millimetriä lyhyempi. Valmistaja lupaa sen tarjoavan silti samat tutut tilat jopa viidelle matkustajalle ja 350 litran tavaratilan.

Kuten jo edellä todettu, Mokka on saatavana ensiesittelystä alkaen sekä polttomoottori- että täyssähköversiona. Bensiinimoottori on aina turboahdettu 1,2-litrainen, mutta tehovaihtoehtoja on kaksi: 100 tai 130 hevosvoimaa. Dieselvaihtoehto on 1.5-litrainen ja tarjoaa 110 hevosvoimaa.

Täyssähköisen Mokka-e:n toimintamatka on 324 kilometriä (WLTP) ja sen sähkömoottori tuottaa 100 kilowattia (136 hv) huipputehoa ja 260 newtonmetriä vääntöä. Akulla on kahdeksan vuoden takuu ja sen voi ladata pikalatauspisteessä parhaimmillaan 80 prosenttiin puolessa tunnissa.

Uusi Opel Mokka esitellään Suomessa huhtikuussa 2021. Se liittyy Opelin katumaastorimallistossa Crosslandin ja Grandland X:n rinnalle.

 

 

Kuvat ja lähde: Opel

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat