autokauppa

Ajoneuvot Käytetyt autot Uutinen 12.1.2022

Vuoden 2021 suosituimmat käytetyt Kamuxin sivuilta – Suomessa selvä johtotähti

Saksalainen Stuttgartin johtotähti oli selvästi suosituin Suomessa. Vuoden 2021 suosituimmat käytetyt autot selviävät näitä myyvän Kamuxin tilastoista.

Käyttövoimien saralla suomalaiset etsivät yhä hakusanoilla bensiiniä ja dieseliä eikä sähköllä ole sijaa käytettyjen kaupoilla. Automerkeistä Mercedes-Benz etuilee muita ja saksalaiset valloittavatkin kolme paikkaa kärkiviisikossa. Tämä ja vuoden 2021 suosituimmat käytetyt automallit käyvät ilmi käytettyjen kauppaan keskittyvän Kamuxin verkkosivujen datasta.

Vuoden 2021 suosituimmat käytetyt

Kuten edellä totesimme, Mersuja haettiin Kamuxin sivuilta kaikkein eniten. Haetuimpien automerkkien listauksessa toiselle sijalle ylsi Volkswagen ja kolmanneksi naapurimaamme Volvo.

Saksalaiskolmikon täydensi tähän perään lyöttäytynyt BMW eikä seuraava sija varmaankaan yllätä. Perinteisesti jonkinlaiseksi suomalaisten kestosuosikiksi mielletty Toyota tuli Kamuxin sivuilta haetuimpien automerkkien listalla viidenneksi.

– Täytyy onnitella näitä automerkkejä. He tekevät selvästi jotain oikein, kun ovat saaneet ihmiset oma-aloitteisesti etsimään tulevaa menopeliään nimenomaan heidän valikoimastaan, kehuu Kamuxin aluepäällikkö Kari Pietarila.

Vuoden 2021 suosituin auto Kamuxin verkkosivuilla oli Mercedes-Benz S 320. Eli arvokas S-sarja kiinnostaa kotimaisia ostajia, mutta kuitenkin hieman maltillisemmalla moottorivaihtoehdolla.

Myös kakkossijalla nähdään saman merkin auto, nimittäin Mercedes-Benz X 220 d. Tätä jo epäonnistuneena lopetetun Nissaniin pohjautuvan X-sarjan sijoittumista näinkin korkealle voi pitää jonkinlaisena yllätyksenä. Toisaalta kolmannelta sijalta löytyvä Wilson-Tool Motorhome ei kertone suurimmalle osalle tavallisista autonostajista yhtään mitään, eli siinäkin mielessä tulokset ovat mielenkiintoisia.

– Nämä autot on selkeästi nähty kiinnostavina ja sen puolesta puhuu myös se, että teettämässämme Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimuksessa peräti 46 prosenttia Mersu-kuskeista oli sitoutunut automerkkiinsä vähintäänkin jossain määrin. Eli he varmasti etsivät saman merkin autoa myös tulevaksi ajopelikseen. Mutta vaikka Mercedes-Benz nyt tällaisen kaksoisvoiton nappasikin, niin kisa oli tiukka ja kyllä siellä muitakin merkkejä lähenteli kärkisijoja, kuvailee Pietarila.

Neljännellä sijalla Kamuxin katsotuimpien käytettyjen autojen joukossa on Mercedes-Benzin ikoninen G-sarja ja viidenneltä sijalta löytyy myyntitilojen kärkisijoja vuodesta toiseen kolkutteleva Škoda Octavia.

Bensiini pitää pintansa

Autokannan sähköistyminen ei ole näiden tilastojen perusteella vielä kovin pitkällä, sillä Kamuxin vuoden 2021 haetuimmissa käyttövoimissa bensiini on yhä listan kärjessä. Toiseksi haetuin käyttövoima oli diesel ja kolmanneksi kerrotaan bensahybridi.

Sähkö tuli listalla vasta neljäntenä. Viidentenä tällä listalla esiintyy kaasu, mutta siinä on jo hakumäärissä selvä pudotus sähköön.

– Sähköautojen osuus on pikkuhiljaa kasvamassa, myös käytetyissä autoissa, ja on mahdollista, että tilasto näyttää ihan lähivuosina jo erilaiselta, summaa Pietarila.

Lähde: Kamux Kuvituskuva: Roman Razinkov/Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat