10.5.2016

Koeajo: Jeep Cherokee sai lisää puhtia

Jeep Cherokee

Jeep Cherokee:n diesel on nyt 200 hevosvoimainen. Hyvää: varustelu, laatu, pieni kulutus. Huonoa: Limited-mallin hinta, etuistuimen vaatimaton sivutuki.

Jeep Cherokeen dieselmoottori on nyt 2,2-litrainen ja huipputeho tasan 200 hevosvoimaa. Vääntö on kasvanut rutkasti. Kohtuullisen painava Jeep Cherokee kulkee vaivattomasti. Parasta on moottorin saumaton yhteistyö yhdeksänvaihteisen automaatin kanssa. Voimalinja on nyt kohdillaan.

Jeep Cherokee

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hiljainen maantiellä

Uuden moottorin myötä Cherokeen mukavuus on parantunut entisestään. Auto on mukavan hiljainen aina moottoritienopeuksille asti. Rengasäänet ja tuulen suhinat pysyvät etäällä korin ulkopuolella. Limited-mallin varustelu tekee Cherokeestä jopa ylellisen kaupunkimaasturin. Istuimet on verhoiltu nahalla. Vakionopeusäädin on varustettu tutkalla, ja se pitää vakaasti turvaväliä edellä ajavaan autoon.

Jeep Cherokee

Kaistavahti varoittaa ajelehtimasta kaistaviivojen yli trahattomasti, ilman vilkkua ja kuljettajan aietta. Peruutuskamera sekä pysäköintitukat eteen ja taakse helpottavat peruuttamista ja parkkeeraamista ahtaissa paikoissa. Sähkötoiminen takaluukku aukeaa ja sulkeutuu kätevästi virta-avaimen nappia painamalla.

Jeep Cherokee

Taloudellinen diesel

Cherokeen suuntavakavuus on hyvä, samoin ohjauksen tuntuma tiehen. Kori kallistelee jonkin verran tiukoissa mutkissa, mikä on kaikille korkeille autoille tyypillistä.

Jeepin sähkösäätöiset etuistuimet ovat mukavat, mutta liukas nahkaverhoilu korostaa niukkaa sivutukea. Muuten Jeep Cherokee on mainio matka-auto, jonka ohjaimissa viihtyy pidemmänkin matkan. Tilat ovat myös takapenkillä riittävät.

Jeep Cherokee

Tavaratilaa voi kasvattaa takapenkkiä eteenpäin siirtämällä, jolloin jalkatila kutistuu takamatkustajilla niukaksi. MultiJet-dieselmoottori osoittautuu ilahduttavan pihiksi. Koeajo sisälsi taajama-ajoa sekä moottoritieosuuksia. Lumisella mökkitiellä myös Jeepin neliveto-ominaisuuksia päästiin kokeilemaan tositoimissa. Ajotietokoneen mittaama keskikultus oli 6,2 litraa sadalla kilometrillä.

Teksti ja kuvat: Jari Saarentaus

Jeep Cherokee 2.2 Multijet 200 hv AT9 4WD Limited

Hinta alkaen

64 123 €

Moottori

Dieselmoottori 2 184 cm³, 4 sylinteriä, ahdin, 9-v. automaattivaihteisto, neliveto.

Teho

147 kW (200 hv), 3500 r/min

Vääntö

440 Nm (2500 r/min)

Vääntö

440 Nm (2500 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

8,5 s

Huippunopeus

204 km/h

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 5,7 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

150 g/km

Mitat

pituus 4624 mm, leveys 1859 mm, korkeus 1683 mm, akseliväli 2700 mm

Takuu

2 vuotta

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat