22.12.2015

Koeajo: tuimailmeinen katumaasturi Jeep Cherokee

Viirusilmät tekevät ilmeestä tuiman. Hyvää varustelu, laatu. Huonoa vaihteiston ja moottorin yhteensopivuus.

Jeep on muuttunut vahvasti sen jälkeen kun se tuli osaksi Fiat Chrysler Automobiles -konsernia. Varsinkin taloudellisuus on parantunut uusien dieselmoottoreiden myötä. Merkki on eurooppalaistunut selkeästi.

Limited-varustepaketilla ladattu Cherokee on runsaasti varusteltu katumaasturi. Nahkaverhoilut etuistuimet ovat isoveli Grand Cherokeen tapaan ilmastoidut.

Ajovalot ovat kaksoisksenonit ja varusteena on myös mukautuva vakionopeudensäädin.

Turvavarustelu käsittää muun muassa kaistavahdin sekä etutörmäyksestä varoittavan järjestelmän. Pysäköintiä helpottaa pysäköintiavustin.

Muotoilussa on otettu aiempaa rohkeampia askelia. Uuden Cherokeen keulan ilme jakaa mielipiteitä. Pyöreät ja sympaattiset lamput ovat historiaa ja tilalle ovat tulleet viirusilmät. Tuttu pystysäleikkö on toki tallella.

Jos pitää poiketa maaston puolella, kannattaa valita Trailhawk-malli. Siitä löytyvät muun muassa tasauspyörästönlukko taka-akselille, alamäkihidastin ja nousuavustin. Alustassa on myös suojat pohjakosketuksia vastaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vaatimaton tavaratila

Cherokeen tilat ovat tyypillistä katumaasturitasoa. Tavaratila on aika vaatimaton, mutta sen kokoa voi helposti kasvattaa takaistuimia eteenpäin siirtämällä. Tosin silloin tavaratilan ja istuinten väliin muodostuu syvennys.

Kaksilitrainen Multijet -dieselmoottori on Fiatin valmistama ja sen suorituskyky riittää Cherokeen liikutteluun hyvin. Moottoritienopeuksilla puhti alkaa hivenen hiipua. Moottorin valtti on pieni kulutus. Koeajon keskikulutus on 6,6 litraa sadalla kilometrillä.

Yhdeksänlovinen automaattivaihteisto jätti toivomisen varaa. Moottorin ja vaihteiston yhteispeli takertelee ja tekee ajamisesta rauhatonta. Ilmiö korostuu mäkisellä maantiellä.

Teksti ja kuvat: Jari Saarentaus

Jeep Cherokee 2.0 Multijet limited

Hinta alkaen

55 990 €

Moottori

1956 cm³, ahdin, 9-v. automaattivaihteisto, neliveto

Teho

125 kW (170 hv), 4000 r/min

Vääntö

350 Nm (1750 r/min)

Vääntö

350 Nm (1750 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

10,3 s

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 5,8 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

154 g/km

Euro NCAP

5 tähteä

Takuu

2 vuotta

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat