AL-autokoulu

Liikenne Uutinen 5.5.2017

Autoliiton AL-autokoulu – uusia mahdollisuuksia ajokoulutukseen valtakunnallisesti

Autoliiton ja Järvenpään Ajokoulutuskeskuksen yhteistyössä toteuttama AL-autokoulu uudistaa kuljettajaopetuksen käytäntöjä. Eivätkä ajokorttia suorittavat suinkaan ole autokoulun ainoa asiakaskunta,

Ensimmäinen Autoliiton tuotemerkin alla toimiva autokoulu on aloittanut toimintansa Järvenpäässä. Autoliiton ja Järvenpään Ajokoulutuskeskuksen yhteistyössä toteuttama AL-autokoulu on pilottihanke, mutta Autoliiton mukaan tavoitteena on laajentaa autokouluyhteistyö maanlaajuiseksi toiminnaksi.

– Meillä on hyviä kokemuksia AL-autopalvelukeskuksista, joita olemme toteuttaneet yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Viime vuonna avasimme ensimmäisen moniyrittäjäpohjaisen AL-autopalvelukeskus AVIA:n Vantaalle. AL-autokoulu on luonnollista jatkoa Autoliiton väreissä tuotetuille laadukkaille palveluille, Autoliitto ry:n omistaman AL-palvelut Oy:n toimitusjohtaja Ari Rajala kertoo.

AL-autokoulu

Ajokortti ja kaikki Autoliiton edut

AL-autokoulu Järvenpään Ajokoulutuskeskuksen omistaja Jali Taajamo on toiminut liikenneopettajana vuodesta 1999 ja yrittäjänä viimeiset kymmenen vuotta. Hän on erittäin tyytyväinen, kun viime syksystä alkaneet keskustelut päätyivät konkreettiseen yhteistyöhön Autoliiton kanssa.

– Yhteistyö on tässä se juttu ja siitä on molemmille osapuolille sekä ennen kaikkea asiakkaillemme hyötyä, Taajamo toteaa.

Ensi vaiheessa yhteistyö näkyy muun muassa siten, että jokainen AL-autokoulussa B-ajokortin suorittava oppilas saa Autoliiton Plus-jäsenyyden, joka sisältää Autoliiton muiden jäsenetujen lisäksi veloituksettomat, henkilökohtaiset matkanjatkamispalvelut.

Ajokorttikoulutus muutoksen edessä

Suomalainen ajokorttikoulutus on ison muutoksen edessä muun muassa digitalisaation tuomien uusien oppimismenetelmien ja hallituksen norminpurkutavoitteiden ansiosta.

AL-autokoulu

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä totesi jo kolme vuotta sitten, että uusia opetusmenetelmiä ja -mahdollisuuksia pitäisi voida hyödyntää enemmän. Työryhmä esitti myös monivaiheisesta opetusjärjestelmästä siirtymistä yksivaiheiseen, mikä mahdollistaisi henkilökohtaisiin tarpeisiin räätälöidyn opetuksen.

– Jatkuva kehittäminen on tärkeää. Ne jotka jäävät paikalleen, putoavat pois pelistä. AL-autokoulu tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja pystymme yhteistyössä kehittämään uusia palveluita sekä tuotteita. Ajokorttia suorittavat eivät suinkaan ole ainoa asiakaskunta, vaan esimerkiksi erilaisille kohderyhmille räätälöityjen palveluiden kysyntä kasvaa, Jali Taajamo sanoo.

Pilotista valtakunnalliseksi

Ajokoulutuksen murroksessa muutos on väistämätön ja alalle tarvitaan uusia konsepteja, joiden kehittämisessä Autoliitto haluaa olla mukana.

Nyt käynnistynyt autokouluyhteistyö on pilottivaiheessa, mutta yksittäisestä kokeilusta ei ole kyse.

AL-autokoulu

– Yhteydenottoja on tullut halukkailta yrittäjiltä. Haemme nyt kokemuksia AL-autokoulusta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Laajennamme muille paikkakunnille, kun sopivia yrittäjiä löytyy, AL-palvelut Oy:n toimitusjohtaja Ari Rajala vakuuttaa.

Lähde: Autoliitto Kuvat: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli