17.11.2021

Nimi muutettu: Lexus LM on luksustila-auto

Lexus LM

LM on täysin tuntematon Euroopassa, mutta sen mielenkiintoa lisää ylellisen kabiinin ohella juuri tällä hetkellä se tosiasia, että mallin sisar – ei mikään tappavan tylsä tila-auto Toyota Alphard – oli juuri Moottorin erikoiskoeajossa.

Syy, miksi et ehkä ole ennen tiennyt LM:stä on se, että malli on myynnissä ainoastaan Itä- ja  Kaakkois-Aasiassa. Auto on sisarmalli juuri erikoiskoeajetulle Toyota Alphardille, tosin sillä erotuksella, että esimerkkinämme oli vuosina 2008 – 2015 valmistettu toisen sukupolven malli, kun taas LM (sanoista Luxury Mover) tuli markkinoille vasta vuonna 2019 Alphardin kolmanteen polveen perustuen.

Lexus LM
LM:n ainoat värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen.

Alphard on ylellisesti varusteltu, mikä on tehnyt Lexuksen lähtökohdat oman luksustila-autonsa luomiselle hyviksi. Seitsenpaikkainenkin versio on toki tilava ja ylellinen, mutta kun viisi metriä pitkään, lähes kaksi metriä korkeaan ja kolmen metrin akselivälin omaavaan tila-autoon asennetaan vain neljä istuinta, alkavat olot olla todella herraskaiset. LM onkin markkina-alueillaan suosittu ylellisyyttä hakevien ja riittävän tukevan lompakon omaavien perheiden lisäksi korkea-arvoisten virkamiesten sekä monien julkkisten keskuudessa.

Lexus LM
Väliseinällä ohjaamosta erotettu matkustamo tarjoaa hemmotteluistuinten lisäksi esimerkiksi suuren televisioruudun, jääkaapin sekä kosketusnäytön yksilöllisiä säätöjä varten. Tilanpuutetta ei takamatkustajien kohdalla varmasti kukaan voi valittaa.

Lexuksessa on toki muitakin eroja Toyota-sisareen verrattuna. Muutoksia on jousituksessa ja korirakenteessa, jotka ovat modernimmat ja osittain paremmista materiaaleista tehdyt. Auto on myös sisartaan hiljaisempi. Lexuksen premium-status huokuu lisäksi näkyvien osien tyylissä ja laatuvaikutelmassa niin sisällä kuin ulkona. Vuonna 2019 valmistaja kertoi LM:n maskin olevan historiansa suurin. Nyt ohi on tainnut mennä lippulaivamaasturi LX:n tuorein sukupolvi, mutta onhan tuokin grilli edelleen valtava.

Lexus LM

Voimanlähteeksi LM:ään tarjotaan kahta eri vaihtoehtoa. 2,5-litrainen nelisylinterinen täyshybridiversio, tässä mallimerkinnällä LM 300h, on tuttu monien Toyota- ja Lexus-mallien keulilta. Isompi voimanlähde kantaa nimeä LM 350. Siinä luotetaan vakaasti 3,5-litraisen V6:n tasaiseen huminaan.

Teksti: Benjamin Helander Lähteet: Lexus, Autonews Kuvat: Lexus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat