21.6.2024

Volvo EX30 ja odottamaton annos naapurimaan kieltä

Kuva Aake Kinnunen
Volvo EX30 klaasipesu pesuneste pissapoika

Kesä sopii keltaiselle autolle hyvin, mutta valikon uumenista löytyvä kielikylpy yllätti.

Toistaiseksi kesä on alkanut Volvollamme hyvin, sillä ohjelmistopäivitykset ja kesärenkaat ovat helpottaneet monia auton ongelmakohdista. Jopa talvella harmittanut kulutus on pudonnut pienelle sähköautolle sopiviin lukemiin. Toimintamatka-arvioina kaupunkiajossa hätyytellään täydellä akulla yli 400 kilometrin matkaa ja maantieajossa arvio putoaa nopeasti realistiseen noin 350 kilometriin. Käyttömukavuutta on lisännyt myös päivityksenä tullut ilmoitus akun esivalmistelusta laturille navigoitaessa ja auto jaksaa ylittää latauksen huipputehon vielä 40% varauksen kohdalla latausta aloiteltaessa. Hienoa!

Kesärenkaat ovat puolestaan vähentäneet taka-akselin pompottavuutta, vaikka napakka olemus täräyttää edelleen tien saumoissa. Toisaalta rengasmelulla on nyt kuuluvampi rooli.

Avauskuvassa näkyvä ilmoitus kuitenkin yllätti. Kesä, pöly ja ötökät ovat toki omiaan lasinpesunesteen kulutukselle, mutta miksiköhän asiasta kerrotaan viroksi? Kieltämättä naapurikielistä epäilys olisi ensin kohdistunut ruotsiin Volvon kohdalla.

Oma lukunsa on auton tapa luokitella eri viestejä. Akun lämmityksestä annetaan varoitus ja pesunesteen ilmoitus leijuu jopa hätäjarrutusviestien päällä. Töitä ilmeisesti riittää.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat