30.6.2016

0–100 km/h 1,513 sekunnissa – sähköautojen uusi kiihtyvyysennätys!

1,513 sekunnissa

Formula Studentiin valmistautuva opiskelijajoukkue rikkoi sähköautojen entisen kiihtyvyysennätyksen. Uudessa ennätyksessä 0–100 km/h sujuu vain 1,513 sekunnissa!

Sveitsiläisen teknillisen korkeakoulu ETH Zürichin ja Lucernen yliopiston opiskelijat ovat BMW-ryhmän tukemana rikkoneet sähköautojen aiemman kiihtyvyysennätyksen. Uusi ennätys kiihdytykselle 0–100 km/h on nyt 1,513 sekuntia, aiemman ennätyksen ollessa 1,779 sekuntia. Tilaa kiihdytykseen vaadittiin alle 30 metriä.

Hiilikuidusta rakennettu auto painaa vain 168 kilogrammaa ja sen voimanlähteenä toimii neljä itsekehitettyä pyörännapamoottoria, jotka välittävät asvalttiin 200 hevosvoimaa tehoa.

1,513 sekunnissa

Opiskelijat rikkoivat ennätyksen valmistautuessaan elokuussa järjestettävään Formula Student Germany -kilpailuun Hockenheimring-radalla. Viikon kestävässä kilpailussa 115 joukkuetta 25 eri maasta kilpailevat keskenään kilpa-autojensa kehittyneisyydessä. Polttomoottoriautojen lisäksi kilpailussa noin 40 autoa kamppailee voitosta sähkön voimin. Nopeuden lisäksi suunnittelun, budjetoinnin ja bisnesmallin tulee olla hyvällä tolalla.

Taloudellisen tuen lisäksi BMW:n insinöörit ovat neuvoneet tiimiä ja tarjonneet valmistusprosesseja opiskelijoiden käyttöön. Mentorointi ulottuu myös tiimin ja projektin hallintaan sekä kuljettajakoulutukseen.

– Formula Studentissa opiskelijat voivat soveltaa opintojensa tietoja arkipäivän käytännöissä ainutlaatuisella tavalla. Samalla sosiaaliset ja tärkeät taidot sekä käytännön ja liike-elämän tiedot kehittyvät. Lopputuloksena voimme auttaa nuoria insinöörejä tärkeiden pätevyyksien hankinnassa ja samalla he voivat nauttia tekemisestä, kommentoi BMW-ryhmän henkilöstömarkkinoinnin johtaja Oliver Ferschke.

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat