27.11.2021

50 vuotta kolmiraitaa: BMW M tuo juhlavuoden kunniaksi retromerkit autoihin

BMW M BMW Motorsport 50 vuotta 50-vuotias

Retrologoja, palaavia värisävyjä ja juhlamalleja. BMW M juhlii viisikymppisiään erikoismalleilla ja kertomalla merkin kuulumisista erilaisissa autotapahtumissa.

BMW M juhlii 50-vuotista taivaltaan virallisesti toukokuun 24. päivä 2022, mutta innokas merkki on aloitellut juhlallisuuksia jo etukäteen. Maaliskuusta valmistuviin BMW M -malleihin tai M Sport -varusteltuihin autoihin on saatavissa retromalliset BMW-merkit auton keulaan, perään ja vannekeskiöihin. Merkit tulevat tilattaviksi tammikuun 2022 lopussa.

Retrologo on ottanut inspiraationsa alkuperäisestä BMW Motorsport -logosta. Logon historia alkaa vuodesta 1973, jolloin merkki nähtiin ensimmäisen kerran BMW Motorsportin valmistamassa kilpa-autossa. Vuonna 1978 BMW M1:n myötä nähtiin uudempi ja useimmille tutumpi logoversio, jossa kolme väriraitaa nojaavat M-kirjaimeen.

Molemmissa logotyypeissä sininen väri viittaa BMW:hen (ja Baijeriin) ja punainen väri symboloi kilpa-ajamista. Väriympyränsä hallitsevat voivatkin tästä päätellä, että keskelle jäävä violetti edustaa näiden kahden yhteyttä. Sittemmin alkuperäinen keskiraidan violetti on vaihtunut tummansiniseen.

Retrologojen lisäksi BMW M tuo takaisin 50 merkittävää värikuosia eri juhlamalleihinsa 2022 aikana. Tutut Dakar Yellow, Daytona Violet, Macao Blue tai Imola Red eivät juuri esittelyjä kaipaa, mutta merkki mainitsee myös Fire Orangen ja uudemman Frozen Marina Bay Bluen palaavien värisävyjen listalla.

– Klassisella BMW Motorsport -merkillä haluamme jakaa riemumme BMW M:n vuosipäivästä merkin fanien kanssa, kertoo BMW M:n hallituksen puheenjohtaja Franciscus van Meel.

– Meillä on upea vuosi edessämme, mitä juhlitaan ainutlaatuisin huipputuottein ja jännittävin teoin. M-kirjainta on pitkään pidetty maailman vahvimpana ja yhtiömme juhlavuotena se on vahvempi kuin koskaan.

BMW M BMW Motorsport 50 vuotta 50-vuotias

BMW M GmbH tavoitteleekin jälleen myyntiennätystä kuluvana vuonna. Ensi vuonna juhlamallistoon liittyvät ainakin BMW M3 Touring -sporttifarkku, uusi erikoisversio M4 Coupésta, uusi M2 ja ensimmäinen sähköinen BMW M -malli.

Merkki aikoo olla merkittävästi esillä myös toukokuun perinteisessä Villa d'Esten Concorso d'Eleganza -arvoautotapahtumassa Italiassa. Myöhemmin kesällä vuorossa ovat Goodwood Festival of Speed Britanniassa ja Yhdysvaltojen perinteinen Pebble Beachin Concours d'Elegance. Myös Nürburgringin 24 tunnin kilpailu on mahdollisuus muistella M-osaston historiaa fanien kanssa ja jakaa uutisia tulevaisuudesta.

BMW M BMW Motorsport 50 vuotta 50-vuotias
Juhlavuosi ei kuitenkaan ole näillä näkymin tuomassa parannusta autojen keulamaskeihin.

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat