27.2.2023

6. sukupolvi on pian täällä – täysin uusi Mercedes-Benz E-sarja paljasti jo digiä tihkuvan ohjaamonsa

Mercedes-Benz aloitti tulevan E-sarjan tiiserikuvakampanjan komeasti pääkonttorinäkymällä. Otetaanpa pieni ennakkokatsaus erääseen vuoden kiistattomasti suurimmista autouutuuksista.

E-sarjaa voi pitää tietyllä tavalla Mercedeksen tärkeimpänä mallina. Se on Mercedeksen ydinaluetta, ja sopiva alusta uusien standardien asettamiselle paitsi E-segmentissä, aika ajoin koko automaailmassa. Jokainen uusi E-sarjan sukupolvi on aina hyvin selkeä harppaus edelliseen nähden. Siltä alkaa näyttää myös kuudennen polven kohdalla.

Mercedes-Benz W214, kuten virallinen korimalli kuuluu, korvaa mallistossa nykyisen W213:n, joka on ehtinyt seitsemän vuoden malli-ikään. Noiden seitsemän vuoden aikana Mercedes-mallisto E-sarjan ympärillä on muuttunut merkittävästi, ja se on osana sähköistä Mercedes-EQ -mallistoa saanut myös täyssähköisen rinnakkaismallin, EQE:n. Ihka ensimmäinen huomio tulevan sukupolven kojelautakuvassa onkin jättimäinen hyperscreen, jossa on inspiroiduttu nimenomaan EQE- ja EQS -mallistoista. Uudessa E:ssä hyperscreen on koti viimeisimmälle kolmannen polven MBUX -käyttöliittymälle, joka enteilee tulevina vuosina häämöttävää kokonaan uutta MB.OS:ää.

Näyttökompleksin perusidea on tuttu mainituista EQ-malleista. Kuljettaessa kuljettajan paikalta kohti etumatkustajaa sen rooli muuttuu digitaalimittaristosta tietoviihdenäytöksi, ja edelleen etumatkustajan henkilökohtaiseksi näyttöruuduksi, jolta onnistuu viihteen kuluttaminen myös ajon aikana. Mikäli kuljettajan katse eksyy tälle näytölle ajon aikana, kamerat huomaavat sen, ja näyttö pimenee. Paikallaan ollessa myös keskinäyttö muuttuu viihdekeskukseksi, jonka kautta pääsee muun muassa sosiaaliseen mediaan sekä pelien maailmaan, mukaan lukien Angry Birds -pelin syövereihin.

Perinteinen taksi-Mersu tarjoaa nyt tolpalle enemmän viihdykettä kuin koskaan, mutta kiinnitäpäs tähän kojelautaan taksamittarit ja datalaitteet sun muut.

Ohjaamossa myös ambient lighting eli tunnelmavalaistus on hyvin kehittynyttä. Tasokkaimman Burmester -äänentoistojärjestelmän yhteydessä E-Mersu muuttuu pienimuotoiseksi diskoksi, sillä valaistus elää musiikin mukana. Uudessa, rohkeassa Date Night -tunnelmatilassa auto säätää tunnelmavalaistuksen ruusunväriseksi ja alkaa soittaa hempeää musiikkia.

Edellä kuullun perusteella uuteen E-sarjaan ei voi muuta kuin ihastua. Jossain vaiheessa kuluvan vuosipuolikkaan aikana saamme kuulla siitä lisää, joten nyt kannattaa valmistautua omaksumaan paljon, paljon lisää yksityiskohtia.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy