28.7.2017

Ford F-150 Police Responder – virkavallan avolava jahtaa vaikka suolle

Ford F-150 Police Responder

Avolavasuosikki Ford F-150 taipuu nyt myös amerikkalaiseksi poliisiautoksi.

Fordin tuttu F-150 avolava taipuu tunnetusti vaikka mihin, mutta nyt pickup nähdään virallisena poliisiautona. Erityisesti virkatehtäviin suunniteltu F-150 Police Responder on hämmentävä sekoitus käytännöllisyyttä ja raakaa muskelia.

Ford F-150 Police Responder

3,5-litraisella EcoBoost V6:lla varustettu F-150 Police Responder liikkuu 375 hevosvoiman ja 10-vaihteisen automaatin turvin. Vetokyvystä huolehtii luonnollisesti neliveto, joiden kaverina ovat maastoajoon soveltuvat renkaat 18-tuumaisilla vanteilla. Tämä antaa avolavaiselle poliisiautolle melkoiset voimavarat jopa muihin kolleegoihin verrattuna.

Ford F-150 Police Responder

Ajotehtävissä F-150 Police Responder on luokiteltu 160 km/h nopeuteen saakka. Mallin akseliväli on 3,68 metriä, sillä se perustuu F-150 FX4 maastomalliin. Lähtökohdat antavat mallille myös selvästi muita amerikkalaisia poliisimalleja paremman kuljetuskapasiteetin matkustajien, kuorman kuin vetokyvyn suhteen.

Ford F-150 Police Responder

Poliisikäyttöä varten malli on varustettu 240 ampeerin laturilla ja erikoisvalmisteisten etuistuinten selkänojat on varustettu viiltosuojalevyillä. Takapenkki ja lattia on verhoiltu vinyylillä, jotta ne saa puhdistettua helposti. Moottori on varustettu tyhjäkäyntilaskurilla ja mallin nopeusmittari on poliisikalibroitu. Saman käsittelyn ovat saaneet tehostetut jarrut.

Fordin mielestä F-150 Police Responderin asiakkaita ovat sheriffi- ja poliisilaitosten lisäksi muun muassa riistan- ja kalastuksenvalvojat. Jos siis muriseva avolava kurvaa paikalle valot vilkkuen kesken onkituokion, kannattaa pitää kalastuslupa lähettyvillä.

Lähde ja kuvat: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat