16.4.2022

American Car Show esittelee myös moottoripyöräilyä

American car show

ASC:ssä ovat edustettuna niin KymiRingin MotoGP-osakilpailu, Imatranajo kuin rakennettujen moottoripyörien MC Heaven -osasto. Uutuutena näyttelyssä on oma Mopo Tuning -osasto.

American Car Show on kaikkien autourheilusta ja näyttelyautoista kiinnostuneiden pääsiäisen huipputapahtuma. Nelipyöräisten lisäksi myös kaksipyöräiset ovat näyttelyssä vahvasti esillä.

American car show

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

KymiRingin MotoGP-osakilpailu

American car show

KymiRingin moottoriradalla ajetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan MM-osakilpailu. Kilpailun päivämäärä on 8.-10.7.2022. KymiRing on näyttelyssä mukana omalla osastollaan, jossa voi saada viimeisimmät tiedot kesän huipputapahtumasta mutta sen lisäksi näyttelykävijöillä on ainutlaatuinen mahdollisuus testata omaa ajotaitoaan MotoGP pro Trainer -simulaattorilla. Siinä istutaan Honda CBR1000RR Fireblade -moottoripyörän kyydissä, katsotaan edessä olevalta näytöltä ratanäkymää ja ohjataan pyörää sen omilla hallintalaitteilla.

Imatranajo

American car show

Kansainvälisen IRRC-katuratasarjan Suomen osakilpailu ajetaan Jarno Saarinen Circuit Imatraksi nimetyllä Imatran tutulla katuradalla vain viikkoa ennen KymiRingin MotoGP-osakilpailua, eli aivan heinäkuun alussa. Imatranajon osastolla on esillä vanhoista hyvistä ajoista muistuttava kaksitahtinen Juha Huusarin Yamaha TZ 250. Toisena pyöränä osastolla on Erno Kostamon IRRC-sarjassa käyttämä BMW S1000RR. Kostamo on kilpaillut tällä pyörällä niin Imatran osakilpailussa kuin Macaon katuradalla ajetussa kutsukilpailussa vuonna 2018. Paikalla on myös Imatranajon edustajia kertomassa tapahtuman viimeisimmistä uutisista.

MC Heaven

MC Heaven -osastolla esitellään tyylikkäitä rakenneltuja moottoripyöriä. Tämän vuoden uutuutena on Mopo Tuning -osasto, jolla on pyritty houkuttelemaan niin lajin pariin kuin näyttelyynkin mukaan uusia nuoria harrastajia. Mopo Tuning -osaston suosituin malli on Honda Monkey, jonka eri versioista on nuoriso on rakentanut uskomattoman hienoja näyttelypyöriä. Supermotoille on MC Heavenissa kokonaan oma korttelinsa, samoin amerikkalaisille moottoripyörille. Suurikokoisimmat näyttelypyörät löytyvät omalta Trikers Club of Finlandin osastolta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

American Car Show 2022:

Paikka: Helsingin Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 HELSINKI
Aukioloajat:
Perjantai 15.4. klo 10.00 - 18.00
Lauantai 16.4. klo 10.00 - 18.00
Sunnuntai 17.4. klo 10.00 - 18.00

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Luetuimmat