30.3.2016

Anakee Wild – Michelinin suurten seikkailupyörien rengas

Michelin Anakee Wild

Ranskalaisvalmistajan uutuusrengas yrittää olla todellinen yleisrengas isoille pyörille.

Michelinin uutuusrengas haikailee tiettömille taipaleille. Anakee Wild on suunnitelti erityisesti suurikokoisiin pyöriin, joilla poiketaan välillä maastoonkin. Esimerkkipyöränä toiminee BMW R 1200 GS, jonka ensiasennuskoossa uutuus on heti tarjolla. Tarkoituksena on ollut tarjota seikkailuajoon soveltuva yleisrengas niin satunnaiseen maastoajoon kuin pidemmille retkille.

Hyviä matkaominaisuuksia on tavoiteltu radiaalirakenteella, joka on ensi kertaa käytössä karkeiden sorarenkaiden koossa. Märkäpitoa ja tarkkuutta on haettu kopioimalla kuviopalojen muotoilu Paris-Dakarissa menestystä niittäneistä Michelin Desert -renkaista. Käyttöikää ja ylikuumenemisssuojaa on haettu puolestaan uudella pintakuviolla ja optimoidulla kuviolla.

Michelin on testannut rengasta vuodesta 2013 ajattamalla sitä T3 Aventuren seikkailumatkoilla yhteensä 40 000 kilometrin edestä, lämpötilojen vaihdellessa -5°C ja +45°C välillä. Ajomukavuuden lisäksi selväksi tulivat renkaan ominaisuudet niin asvalttitiellä kuin karkealla soralla.

Anakee Wildin pitäisi olla omimmillaan vaatimattomasti niin maantiellä, maastossa, hietikossa, kivikossa ja mudassa, yksin ja kyytiläisen kera. Myöskään sään ei pitäisi vaikuttaa monikäyttöisyysspesialistin menoon. Rengas on aluksi saatavissa 90/90 – 21 eturenkaana ja 130/80 sekä 140/80 – 17 kokoisina takarenkaina, loppujen kokojen täydentyessä toukokuuhun mennessä.

Michelin Anakee Wild

Lähde ja kuvat: Michelin

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat