7.6.2016

Ärhäkämpi taskuturbo – Renault Twingo GT

Renault Twingo GT

Jos oranssi on todella ensimmäinen askel hulluuteen, on Twingo GT iloisesti sekaisin.

Kesähuuma iski Renaultin takamoottoriseen Twingoon. Vaikka Renault Sportin avustuksella piristetty Twingo GT ei ole täysiverinen R.S., lienee GT hilpeä taskurakettiversio Twingosta.

Renault Twingo GT

Suomen tuontiohjelmasta puuttuva Twingon pirteämpi 90-hevosvoimainen ja 898-kuutioinen TCe turbomoottori on saanut Renault Sportin käsittelyssä uuden imusarjan ja moottorinohjauksen kartan 110 hevosvoiman tehoja varten.

Renault Twingo GT

Takamoottorinen takaveto on varustettu manuaalivaihteistolla. Jotta päivityksistä olisi iloa, myös Twingo GT:n jousitus, ajonvakautus ja ohjaus on tarkistettu hauskempaa ajoa varten. Lopputuloksena on terävästi käyttäytyvä ohjaus ja erinomainen ajettavuus, ainakin Renaultin lupausten mukaan.

Renault Twingo GT

Ulkoisesti uutuus tavoittelee uusimman sukupolven Twingon muotoja esitelleen Twingo Twin'Run -konseptiauton tunnelmaa. 17-tuumaiset vanteet, ilmanottoaukot, kaksoispakoputki ja NACA:n (Yhdysvaltain ilmailualan tutkimusvirasto, myöh. NASA) inspiroimat raidat antavat Twingolle raikkaan kesämuodin. Uutena maalivärinä on Piment Orange (kuvissa) ja oranssit yksityiskohdat jatkuvat myös sisustassa.

Renault Twingo GT

Julkisesti Twingo GT esiintyy ensimmäisen kerran kesäkuun 23.–26. päivä järjestettävässä Goodwood Festival of Speedissä.

Lähde ja kuvat: Renault

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat