14.9.2020

Audi Q5 uudistuu jälleen – hinnat alkaen 57 992 euroa

Audi Q5 40 TDI – Audi Q5 uudistuu jälleen

Audi Q5 uudistuu jälleen juuri riittävästi, jotta uuden auton oston voi perustella. Ensimmäiset hinnatkin ovat jo selvillä, mutta ainoa voimanlähdevaihtoehto on 2,0-litrainen dieselmoottori.

Audi Q5 uudistuu jälleen ja hinnasto löytyy ensi alkuun saatavilla olevan Launch Edition -erikoismalliston osalta. Oikeastaan edellisellä kerralla, vuonna 2016, Audi Q5 ei uudistunut, vaan tuolloin esiteltiin täysin uusi malli. Se vain sattui olemaan ulkoisesti niin lähellä edeltäjäänsä, että koko asia meni varmasti monelta ohitse.

Tällä kertaa Audi Q5 uudistuu jälleen vain kasvojenkohotuksen verran, kuten Moottori jo heinäkuun alkajaisiksi raportoi. Kokonaisuudesta kannattaa lukea tarkemmin tuosta uutisesta, mutta mainittakoon puskureiden pullistuneen ja uudistetun tietoviihdejärjestelmän hallinnan siirtyneen kosketusnäytölle. Kuljettajaa avustavat järjestelmät ja takavalot kuuluvat muihin päivityksiin.

Audi Q5 40 TDI

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Audi Q5 uudistuu jälleen

Nyt myyntiin tulevassa Audi Q5 Launch Edition -mallistossa on kaksi varustelutasoa: Business Advanced ja Business S line. Hinnat alkavat 57 992 eurosta ja ainakin hinnalla saa itselleen pitkän nimen: Audi Q5 40 TDI 150 kW quattro S tronic Business Advanced Launch Edition). Audi Q5 40 TDI 150 kW quattro S tronic Business S line maksaa noin 2 000 euroa enemmän – tämä nimihirviö on siis se paremmin varusteltu malli kahdesta vaihtoehdosta.

Audi Q5 40 TDI Cockpit

Launch Edition tarkoittaa tyypillisesti automaailman kielessä kattavaa vakiovarustelua ja niin on tämänkin laita. Itse asiassa Audi Q5 Launch Edition -malleihin on nyt rajoitetun ajan saatavilla metalliväri ilman lisähintaa.

Muuten varusteluun sisältyvät muun muassa sporttijakkarat sähkösäätöisellä ristiseläntuella, pysäköintikamera auton molemmissa päissä, vakionopeudensäädin nopeusrajoittimella, 10,1-tuumainen kosketusnäyttö keskikonsolissa, 7-tuumainen värinäytöllinen ajotietokone mittaristossa, pituussuunnassa säädettävä takaistuin, takaluukun sähkötoiminen käyttö sekä 18-tuumaiset alumiinivanteet. Mallin mukana tulevat myös Audi Smartphone Interface ja Audi Sound System -järjestelmät.

Audi Q5 40 TDI

Audi Q5 Business S line -varustelutasossa jäähdyttimen säleikkö on titaaninmusta mattapintaisella alumiininvärisellä kehyksellä. Auton ilmanottoaukot ovat mattamustat, etupuskurin alaosan suoja ja sivuhelman insertti on puolestaan päällystetty Selenit-hopealla ja etulokasuojiin on lisätty S-logot varustepakettia kehumaan. Takapuskurin alaosa on mattapintainen titaaninmusta.

Lisävarusteena on saatavilla vetokoukun, seisontalämmityksen ja tuuletuksen kaukosäätimellä sekä äänieristelasista valmistetut etusivulasit sisältävä Comfort-paketti. Rahaa saa poltettua halutessaan myös seuraaviin kohteisiin: urheilualusta, mukautuva ilmajousitus, Bang & Olufsen 3D Sound System, kömpelösti nimetty Audi virtuaalinen mittaristo plus, oled-takavalot ja panoraamakatto. Eikä lisävarustelista suinkaan tähän lopu, vaan mainitaan vielä aktiivinen kaistavahti, heijastusnäyttö (HUD) ja nopeusrajoitustunnistin. Kuljettajaa avustavia järjestelmiä sisältävät teknologiapaketit on jaettu neljään eri pakettiin: City, City&Park assist ja Tour sekä Park assist.

Audi Q5 40 TDI

Audi Q5 40 TDI eli 2,0 TDI

Audi Q5 Launch Editionin moottorivalinta on aina 40 TDI, joka tarkoittaa kaksilitraista nelisylinteristä dieselmoottoria. Tämä tuottaa 150 kW (204 hv) tehoa ja 400 Nm vääntöä. Matkaa avittaa seitsenvaihteinen S tronic -vaihteisto sekä jatkuva quattro-neliveto ultra-teknologialla.

Moottori on varustettu niin sanotulla kevythybridijärjestelmällä. Se mahdollistaa Audi Q5:n rullaamisen moottori sammutettuna sekä start-stop-toiminnon alle 22 kilometrin tuntinopeudessa. Audi laskee järjestelmän parantavan polttoainetaloudellisuutta noin 0,3 litraa 100 kilometrillä.

Audi Q5 40 TDI

Audi Q5 uudistuu jälleen juuri sen verran, että vain merkkihenkilöt tunnistavat naapurin auton olevan viime vuoden puolelta. Nämä saapuvat Audi-jälleenmyyjille alkuvuodesta 2021.

Voimme luottavaisin mielin uskoa näkevämme tulevaisuudessa myös muita voimalinjavaihtoehtoja Audin Q5 -mallistoon, mutta toistaiseksi on tyytyminen yhteen. Audi Q5 40 TDI quattro S tronic Launch Editionin hinnasto ja lisävarustehinnasto löytyy maahantuojan verkkosivuilta tutustumista varten.

Lähde ja kuvat: Audi

Luetuimmat