4.7.2017

Audi: toinen täyssähköauto tuotantoon 2019

Audi e-tron Sportback

Audi laajentaa tulevaa sähkömallistoaan Audi e-tron Sportbackilla. Tuotantovalmis auto on tosin luvassa vasta vuonna 2019.

Audi kertoo laajentavansa mallistoaan uudella täyssähköisellä autolla, Audi e-tron Sportbackilla, jonka tuotanto alkaa Brysselissä, Belgiassa vuonna 2019.

Uuden täyssähköauton perustana on Shanghain autonäyttelyssä vuonna 2017 esitelty Audi e-tron Sportback -konseptiauto. Monipuolinen konsepti on neliovinen gran tourismo, jossa on 320 kilowatin sähkömoottori.  Muotoilultaan uutuudesta kaavaillaan coupémaista. Teknologia ja sähköinen voimalinja on muotoiltu sopimaan yhteen auton arkkitehtuurin kanssa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Myyntimalleja odotellaan vielä

Ilmoitus on linjassa merkin aiemmin kertomien suunnitelmien kanssa, mutta täyssähköistä myyntimallia ei silti ole vielä nähty.

Audin ensimmäinen täyssähköauto on luvassa vuonna 2018. Silloin myyntiin saadaan e-tron SUV. Myös tämän mallin valmistus keskittyy Audin mukaan Brysseliin.

Tulevaisuus on sähköinen?

Audi kertoo integroivansa täyssähköautot mallistoonsa ja lisäävänsä ratkaisulla kilpailukykyä tulevaisuudessa mitä todennäköisemmin varsin tärkeäksi kehittyvässä segmentissä.

– Audi e-tron Sportbackin valmistuspäätöksellä näytämme, että Audi ottaa sähköisen liikkumisen vakavasti. Toinen täyssähköauto mahdollistaa Brysselin tehtaan tuotantokapasiteetin täysivaltaisen hyödyntämisen, sanoo Audin tuotannosta vastaava johtaja Hubert Waltl.

Lähde ja kuva: Audi

Luetuimmat