22.11.2020

Audin, Bentleyn ja Porschen tuleva sähköautolippulaiva Landjet valmistetaan Saksassa

Audi Sport lataushybridejä E-Tron GT
E-Tron GT Concept on Audin näkemys Porsche Taycanista. Tuotantoon loppuvuodesta 2020.

Volkswagen Groupin sähköautolippulaiva Landjet tulee myyntiin Audin, Bentleyn ja Porschen merkeillä. Sen odotetaan tarjoavan 650 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella.

Volkswagen Groupin suunnitelmissa on sähköautolippulaiva Landjet Audin, Bentleyn ja Porschen merkeillä myytäväksi. Tuo auto tullaan valmistamaan Saksassa, kertoi saksalainen talouslehti Handelsblatt. Volkswagen Group on valinnut tuotantopaikaksi Hannoverin tehtaan, joka on toistaiseksi tunnettu lähinnä hyötyajoneuvojen valmistamisesta.

Tuo nimi Landjet ei siis missään tapauksessa tule toimimaan myyntinimenä, vaan kyseessä on projektinimi. Sen onkin tarkoitus kuvata enemmän auton luonnetta. Englanninkielinen nimihän viittaa maan päällä liikkuvaan yksityiskoneeseen painottaen siis ehkä ylellistä ja ripeää liikkumista neljällä pyörällä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sähköautolippulaiva Landjet

Audin, Bentleyn ja Porschen tuleva sähköautolippulaiva Landjet tullee markkinoille vuonna 2024 ainakin Audina – Bentley ja Porsche saattavat seurata hieman myöhemmin. Tavoitteena on viedä autonominen ajaminen yksi askel eteenpäin täyssähköautossa ja haastaa seuraavan sukupolven Tesla Model S kaikilla mittareilla.

Landjetin odotetaan tarjoavan jopa 650 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella. Ei ole vielä aivan varmaa tuleeko tuotantoauto olemaan sedan, SUV vai jotakin tältä väliltä. On toki myös mahdollista, joskin epätodennäköistä, että eri valmistajien korimallit poikkeavat hieman toisistaan samasta perusrakenteesta huolimatta.

Volkswagen Group kertoi hiljattain rakentavansa Hannoverin tehtaalla kolmea täyssähköistä D-SUV-segmentin autoa muille brändeille käytettäväksi. Yhtiö ei kuitenkaan paljastanut enempää tai esimerkiksi mistä automerkeistä on kyse.

Samoihin aikoihin Bentley on siirtymässä Porschen hallinnasta Audin alaiseksi ja lisäksi Bentley on kertonut aikovansa täyssähköistää koko mallivalikoimansa vuoteen 2030 mennessä. Bentley on myös vihjannut haluavansa rakentaa täyssähköisen SUV-luokan auton, jossa akusto olisi sijoitettu välipohjaan. Se saattaa toki olla eri auto kuin mistä nyt on kyse.

– Landjet voidaan saada valmiiksi sarjatuotantoon Hannoverin tehtaalla varsin piankin ja pienemmällä vaivalla kuin Audin tehtailla, kertoi Volkswagen Groupin johtohenkilö Handelsblatt-lehdelle.

Tämän lisäksi Hannoverin tehdas tulee valmistamaan Volkswagenin hippibussinakin tunnetun Kleinbusin täyssähköisen modernin tulkinnan, joka kulkee toistaiseksi nimellä ID Buzz.

Kuvituskuva: Audi, Lähteet: Automotive News Europe, Auto Motor und Sport, Handelsblatt

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat