23.7.2016

BMW M5 Competition Edition – kuusisataa annosta järjettömyyttä

BMW M5 Competition Edition

BMW M5 Competition Edition löytää vielä 40 hevosvoimaa lisää autoon, jonka tehot ovat olleet sangen riittävät jo aiemminkin.

BMW on kaikessa viisaudessaan todennut, että sen perinteikkään räväkkä M5-edustussportti ei ole tarpeeksi räyhäisä, joten M-osaston pojat ovat ruuvanneet 40 hevosvoimaa lisää puhtia M5:n 4,4-litraiseen V8-moottoriin. Competition Edition pohjautuu M5:n Competition Package -lisävarustepakettiin, mutta erikoiserän valmistusmäärä jäänee 200 kappaleeseen, joten tilaus kannattaa jättää äkkiä.

600 hevosvoiman ja 700 newtonmetrin turvin M5 singahtaa 0–100 km/t Competition Edition -versiossa riittävän ripeässä 3,9 sekunnissa, kiitos M-kaksoiskytkinvaihteiston. Lisää tehoa on kaivettu moottorista ahtopainetta nostamalla ja muokkaamalla moottorinohjausjärjestelmää.

BMW M5 Competition Edition

Competition Package -varustepaketti puolestaan madaltaa ajoneuvoa 10 millimetrillä, jousien, iskunvaimentimien ja vakaajien vaihtuessa entistäkin jäykempiin versioihin. Myös aktiivinen M-tasauspyörästö ja ohjauksen Servotronic-tehostus saavat omat erityiset asetuksensa urheilullisempaa ajettavuutta varten.

Ulkoisesti Competition Packagen erottaa muun muassa ulkoväristä. Erikoiserästä 100 autoa maalataan Carbon Black -mustalla ja toiset 100 puolestaan Mineral White -valkoisella. Lisäksi ajoneuvossa on aimo annos M Performance -osia ja sivuhelmat ovat saaneet "M5 Competition" -tekstikoristeen.

BMW M5 Competition Edition

Sisällä ostajaa on muistettu autonsa erityisyydestä esimerkiksi hiilikuituisin koristelistoin, joissa lukee "M5 Competition 1/200" erikoiserän merkiksi. Verhoilu on toteutettu Merino Black -nahalla, jossa on Opal White -kontrastitikkaukset. M-monitoimi-istuimet puolestaan ovat saaneet ///M5-kirjailun pääntukiin.

Varustelistalta löytyy tuulilasinäytön ja kaistavaroittimen lisäksi urheilullisuutta parantava 1 200 watin Bang & Olufsen äänentoistojärjestelmä.

BMW M5 Competition Edition

Saksassa BMW M5 Competition Edition maksaa noin 25 000 euroa tavallista mallia enemmän. Suomessa M5:n hinnat alkavat 179 161 eurosta.

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat