18.4.2016

Boschin pysäköintiavustin oppii kotipihan niksit

Bosch Home Zone

Vuonna 2019 markkinoille saapuva Home Zone -pysäköintiavustin lupaa auton oppivan jopa sadan metrin reitin toistuvassa pysäköinnissä.

Bosch esittelee Home Zone -nimellä kulkevan uuden pysäköintiavustimen. Avustimen erikoisuus on sen kyky oppia kuljettajan esimerkistä, jolloin auto kykenee ajamaan sensoreidensa avulla jopa sadan metrin matkan parkkipaikalle.

Pysäköintiavustin on suunniteltu toistuvien pysäköintitilanteiden automatisointiin. Kuljettaja voi ohjata pysäköintiä älypuhelinsovelluksen avulla, mutta lisäksi ajoneuvo voi suunnistaa itsenäisesti parkkipaikalle ja parkkiruutuun opetetun esimerkin avulla. Ajoneuvo noudattelee yksittäisiä ohjausliikkeitä, oppien jopa kymmenen erilaista liikettä. Tällä tavalla auto saattaa esimerkiksi kiertää pysäköintiruutua reunustavaa puuta.

Pysäköintiantureiden ja stereokameran avulla ajoneuvo myös tunnistaa reitille mahdollisesti asetetut esteet ja reagoi esteen koon mukaan. Mikäli kyseessä on pieni este, ajoneuvo yrittää kiertää sen itse. Muussa tapauksessa auto pysäyttää itsensä esteen luo. Ajoneuvo myös käyttää erilaisia kiintopisteitä sijaintinsa tarkistamiseen, jotta järjestelmä ei vaatisi millintarkkaa sijoittumista opetettuun alkupisteeseen.

Bosch lupaa Home Zone -järjestelmän myös osaavan palautua parkkipaikalta pysäköintiliikkeen alkupisteeseen, säästäen esimerkiksi parkkiruudussa autoon ahtautumisen vaivan. Teknologiaa odotetaan markkinoille vuonna 2019.

Lähde ja kuva: Bosch

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat