17.1.2019

Caravan-messut 2019: suuret vetonauloina, kompaktit suosikkeina

Caravan 2019 Concorde Charisma 850 L

Helsingin Messukeskuksessa pullistelevat tänä viikonloppuna toinen toistaan isommat matkailuajoneuvot. Yleisön kiinnostusta pienempiin päin ei silti ole unohdettu.

Caravan-messut kokoavat Helsingin Messukeskukseen lähes 200 uutta matkailuajoneuvoa. Uutuuksia nähdään seuraavilta merkeiltä: Adria, Bürstner, Carado, Carthago, Ci, Concorde, Dethleffs, Fendt, Hobby, Hymer, Kabe, Knaus, LCM, Morelo, Poksi, Rapido, Roadcar, Sunlight Tabbert ja Weinsberg.

Caravan 2019 Concorde Charisma 850 L
Concorde Charisma 850 L

Kaavasta poikkeavat ja etenkin keskimääräistä suuremmat ajoneuvot keräävät tunnetusti tällaisilla messuilla yleisöä, eikä Caravan-messut tee tässä suhteessa poikkeusta. Messujen suurin matkailuajoneuvo on liki kymmenen metriä pitkä Morelo Loft Trend 89M. Kallein esillä oleva puolestaan on Concorde Charisma 850 L päälle 300 000 euron hintoineen.

Lisäksi Dethleffs esittelee messuilla C’Jou 480 QLK -matkailuvaunun, jossa on makuutilat jopa seitsemälle, ja myös kolmiakselinen integroitu Knaus Sun I 900 LEG sekä kaksiovinen matkailuvaunu Adria Adora 673 P ovat tutustumisen arvoisia jättiläisiä. Näiden hittien ohella esillä on luonnollisesti kaiken kokoisia matkailuajoneuvoja – onhan etenkin pienemmän pään tuotteiden kuten retkeilyautojen ja kompaktien vaunujen kiinnostus kasvussa.

Esteettömyydellekin annetaan oma painoarvonsa. Messuilla nähdään muun muassa Welholift, matkailuajoneuvoon asennettava liikuntarajoitteisen nostolaite, jonka avulla esimerkiksi pyörätuoliin sidoksissa oleva pääsee nauttimaan liikkuvasta lomakodista. Vuokraustoimintaa esitellään niin ikään Caravan-messuilla laajalti, ja luvassa on myös vinkkejä matkailuajoneuvon turvalliseen talvikäyttöön.

Caravan 2019 Knaus Sun TI
Knaus Sun TI

Omakohtaisiakin kokemuksia reissaamisesta kuullaan, kun Päivi ja Pekka Heiskanen kertovat vuosina 2016–2018 tekemästään matkasta matkailuautolla maapallon ympäri. Matkailuajoneuvotuojat ry:n toiminnanjohtaja Antti Siljamäki puolestaan puhuu kokemuksistaan ajoneuvomatkailusta Norjassa.

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään Matkamessut, mikä onkin oiva kumppani Caravan-messuille. Molempiin tapahtumiin pääsee samalla lipulla, ja ovet ovat avoinna perjantaina 18.1.2019 klo 12–19 ja lauantaina 19.1. sekä sunnuntaina 20.1. klo 10–18. Lisätietoja: www.caravanmessut.fi ja www.matkamessut.fi

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat