29.9.2016

Citroën C3 – ihanaa pirteyttä arkipäivään

Citroën C3

C4 Cactuksen menestys on selvästi antanut Citroënille virtaa kokeilla enemmän ja pienempi C3 vaikuttaakin olevan hyvillä jäljillä.

Citroënin pienempi arkihulluttelu, C3, on toki perinyt paljon isoveli-C4 Cactukselta. Yhtiö on kuitenkin todennut, että ovia suojaavat Airbump-puskurit ovat positiivinen juttu, joista tykätään aidosti. Niinpä C3 tarttuu härkää sarvista värjäämällä ensimmäisen bumpin kontrastivärillä. Trés chic!

Citroën C3

Kaksivärisiä värikuoseja on valittavana kaikkiaan 36 erilaista ja lisäksi sisustan tyylin voi valita neljästä eri "tunnelmasta". C3 onkin Citroënin tapa tavoitella nuorempia ostajia – ja lunastaa paikkansa PSA-yhtymän luovana hulluna.

Citroën C3

Eivätkä hilpeydet lopu tähän. Sympaattisen ulkokuoren sisäpuolelta löytyy sitä kaikkein parasta PSA-yhtymää: miellyttävä ja yllättävän tilava arkiauto, jossa on panostettu oikeisiin asioihin. Osa muovilaaduista tuntuu hiukan edullisilta, mutta ovenkahvoja myöten oleelliset yksityiskohdat hurmaavat.

Citroën C3

Nokkeluutta C3:een löytyy puolestaan sisäänrakennetun toiminta/törmäyskameran myötä ja valmistaja lupailee myös jousitusmukavuuden ja äänieristyksen olevan hyvällä tolalla.

Citroën C3

Innostavan alkuvaikutelman jälkeen jäämme odottamaan ensikoeajoja. Silloin selviää, onko C3 hilpeä muotituote vai hauska henkilöauto?

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Lauri Ahtiainen, Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat