10.9.2020

Dieselgate tuomassa VW-pomo Winterkornille ja muille joukon petossyytteitä

Winterkorn syytteet

Volkswagen-ryhmän entinen toimitusjohtaja Martin Winterkorn sekä neljä muuta VW-pomoa saivat nipun syytteitä Brusnwickin tuomioistuimessa keskiviikkona.

Brunswickin tuomioistuin kertoi keskiviikkona, että Volkswagen-ryhmän entinen toimitusjohtaja Martin Winterkorn ja neljä muuta saavat joukon erilaisia petossyytteitä Volkswagenin dieselgate-päästöhuijausskandaaliin liittyen.

Syytteisiin kuuluvat petos, järjestäytynyt kaupallinen petos, veropetos ja väärä markkinointi. Kaksi viimeistä syytekohtaa on nostettu sillä perusteella, että syytettyjen todennäköiset tekemiset vääristelivät yhdeksän miljoonan dieselajoneuvon päästöjä ympäri maailman, vaikuttaen autojen verotukseen ja tarkoittaen autojen ostajille jopa 100 miljoonan euron menetyksiä.

Oikeusistuin luopui samalla joistain lievemmistä syytteistä.

Entisenä toimitusjohtajana Winterkorn on erityisessä asemassa syytettyjen joukossa. Hänen asianajajansa kiistää syytteet ja muistuttaa, että syytteet koskevat vain kapeaa aihetta ja tiettyä ajanjaksoa. Dieselgate-tutkinnan aikana liikkui sisäpiiriväite, että "Winterkornin palomieheksi" itseään nimittänyt taho olisi yrittänyt varoittaa Volkswagenin johtoa huijauksesta ja sen paljastumisesta jo 2014, vuotta ennen dieselgate-skandaalin paljastusmista.

Volkswagen halusi muistuttaa, että yhtiö on päässyt sopuun syyttäjien kanssa ja että nyt syytetyt ovat syyttömiä kunnes toisin todistetaan.

Lähde: Automotive News Kuvituskuva: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat