7.5.2019

Eckerö Line panostaa Helsinki–Tallinna-reittiin – uusi alus liikkeelle jo kesäkuussa

Eckerö Line

Eckerö Line hankkii toisen aluksen Helsinki–Tallinna-reitille – Suomen lipun alla seilaava alus kuljettaa rahtia ja automatkustajia jo kesäkuussa.

Laivayhtiö Eckerö Line kertoo tehneensä aiesopimuksen uuden rahtilaivan hankkimisesta.

Suomen lipun alla kulkeva alus tulee kuljettamaan rahdin lisäksi automatkustajia, joille uusi, kaksi kertaa päivässä kulkeva laivayhteys tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon liikkumiseen Suomen ja Viron välillä.

Investoinnin taustalla vaikuttavat luvut. Eckerö Linen kuljettaman rahdin ja autojen määrä on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa, ja uuden aluksen käyttöönotto kasvattaa volyymia entisestään. Vuosaareen osittain siirtyvä rekkaliikenne tulee myös vähentämään Helsingin keskusta-alueen raskasta liikennettä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen uskoo Helsinki–Tallinna-reitin voimakkaaseen kasvuun.

– Näemme reitissä ison potentiaalin, ja haluamme olla sen kehityksessä mukana. Rahtilukumme ovat olleet hyvässä kasvussa viime vuosina, ja myös yhä useampi matkustaja ottaa auton mukaan matkustaessaan Viroon. Tuomme reitille nyt kokonaan uuden ratkaisun, joka vauhdittaa kasvavan raskaan liikenteen siirtymistä Vuosaareen ja luo uuden vaihtoehdon rahdille ja autolla matkustaville.

Suomen lipun alle

Uusi alus tullaan rekisteröimään Suomen lipun alle. Eckerö Line on ainoa Suomen lipun alla liikennöivä laivayhtiö Helsinki–Tallinna reitillä, ja myös sen toinen alus m/s Finlandia on rekisteröity Suomen lipun alle.

Alus telakoidaan toukokuussa ja liikennöinti aloitetaan näillä näkymin kesäkuun aikana. Uuden reitin avaaminen tulee luomaan uusia työpaikkoja Vuosaaren ja Tallinnan satamiin sekä uudelle alukselle.

– Uuden aluksen tuominen liikenteeseen tarkoittaa noin 80 uuden työpaikan syntymistä Suomeen ja Viroon, toimitusjohtaja Keronen arvioi.

Kaksi kilometriä autokaistaa merelle

Aluksen omistaa Eckerö Linen emoyhtiö Rederi Ab Eckerö, jolta alus tullaan vuokraamaan. Se on rakennettu vuonna 2000 Espanjassa ja se liikennöi viimeksi P&O Ferries -yhtiöllä Liverpoolin ja Dublinin välillä.

Alus kuljettaa 366 matkustajaa ja siellä on pieni myymälä, mukavat matkustajatilat, kahvila ja istumasalonki sekä hyttejä. Rahtikaistaa löytyy kahden kilometrin edestä, eli hieman enemmän kuin Eckerö Linen jo liikennöimällä matkustaja-alus m/s Finlandialla.

Uusi alus tulee liikennöimään päivittäin kaksi edestakaista vuoroa ja sen matka-aika on kolme tuntia. Aluksen nimi julkaistaan rekisteröinnin jälkeen.

Lähde: Eckerö Line Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat