17.12.2017

Eikä tässä vielä kaikki: kuuma Lexus LC F esiintyy uusissa huhuissa

Lexus LC F

Eihän LC-mallisto vielä tähän lopu: horisontissa siintää tehomalli LC F.

Lexus LC 500 on ollut japanilaisen luksusvalmistajan vuoden parhaimmistoa, sillä räväkkä muoto ja riittävä suorituskyky tarjoavat jotain todella uutta. Lisäksi mallistoon kuuluu erikoisella voimalinjalla varustettu LC 500h, joka tarkoittaa, että valmistaja haluaa kehittää myös teknistä puolta eteenpäin.

Nyt kuiskutellaan kuitenkin Lexus LC F -tehomallista, joka toisi Lexukselle tuttuun tapaan vieläkin enemmän suorituskykyä. Japanilainen autolehti Holiday Auto on nyt kertonut jututtaneensa Lexuksen sisäpiirilähdettä, jonka mukaan coupén pitkästä konetilasta löytyy 4,0-litrainen V8, jota on höystetty kahdella turbolla. Teholukema kirjoitettaisiin muotoon 630 hevosvoimaa, joten luvassa olisi myös riittävä ero muuhun mallistoon.

Lexus LC F

Koska pelkkä teho on kuitenkin hiukan tylsä tapa tehdä malliston lippulaiva, LC F:lle kaavaillaan myös noin 130 kilon painonpudotusta kiitos CFRP-hiilikuitumuovin laajamittaisen käytön. Japanilaishuhun mukaan LC F:n hinta olisi noin reilun kolmanneksen enemmän kuin LC 500:lla.

Jos vinkeästi nimetyn japanilaislehden sisäpiirijuorut pitävät paikkansa, nähdään Lexus LC F tuotannossa joskus vuonna 2019.

Lähde: Holiday Auto via Lexus Enthusiast & CarScoops Kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lue myös:

Luetuimmat