6.9.2020

Ennusmerkit pitivät paikkansa: myös BMW M3 Touring tulee vääräleukana

BMW M4 Touring Instagram video

BMW M3 Touring lienee monen autoista innostuneen vanhemman unelma. Nyt se on nähtävillä naamioituna virallisella videolla.

Saksalaisvalmistaja on paljastanut virallisella Instagram-tilillään videolla sen, minkä monet ovat saattaneet jo luonnossa nähdä: BMW M3 Touring omaa majavanhammaskeulan. Näin ainakin mikäli BMW ei ole tehnyt todella ovelaa naamiointia luonnossa liikkuvalle teipatulle testimuulilleen. Linkki videoon löytyy jutun lopusta.

Moottori on jo uutisoinut BMW M3 Touringin tulevan takapään paljastuksen yhteydessä. Edellä mainittu ja videolla nähtävä prototyyppi liikkuu ainakin Garchingissa sijaitsevan kehityskeskuksen ympäristössä.

BMW M3 Touring G81

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

BMW M3 Touring tarjoaa viisi ovea

Sanomattakin lienee selvää, että farmarikori tarjoaa viisi ovea ja täten myös sivuprofiilin voi arvata pienellä mielikuvituksella. Tämä tarjoaa ilmeiset edut monikäyttöisyyden ja muunneltavuuden suhteen. Ehkä mielenkiintoisempia ovat 3-sarjan Touringin saamat muutokset, jotta sitä voidaan kutsua M-malliksi.

BMW kertoo uutuuden olevan välittömästi tunnistettavissa M-sarjan edustajaksi farmarikoristaan huolimatta. Ainakin aiemmat M5-mallit ovat onnistuneet muotoilutehtävässä hienosti. Uusi M3 Touring tulee omaamaan runsaan raidevälin, suuret ilmanottoaukot etupuskurissa sekä neljä pakoputkea perässä.

M TwinPower

Moottorina tullee toimimaan jo X3 M ja X4 M -malleista tuttu M TwinPower -turboahdettu 3,0-litrainen kuusisylinterinen rivimoottori, josta ei Moottorin X4 M Competition -mallin koeajolla löytynyt suuremmin moitittavaa. Se tuottaa viritysasteesta riippuen noin 500 hevosvoimaa ja 600 newtonmetriä.

Nämä lukemat teurastavat takarenkaita vakiovarustellussa perusmallissa, jos sellaisesta voi M3 Touringin tapauksessa puhuakaan. Lisävarusteena saataville tulee nimittäin BMW xDrive -nelivetojärjestelmä, joka tulee toki olemaan sekin hyvä takapainotteinen luonteen säilyttämiseksi.

Kaksi vuotta odotusaikaa

BMW M3 Touring on valmistajan mukaan vielä kaksivuotisen kehitysprosessinsa alkuvaiheissa. Mallin saapuminen on kuitenkin jo taattu yleisillä teillä suoritettavien testien myötä, joten enää ei tarvitse jännittää tuotantopäätöstä. Valmistaja kertoo farmarikoria testattavan myös Nürburgringin Nordschleifella, sillä "onhan kyseessä ennen kaikkea BMW M3".

BMW M3 Sedan- ja BMW M4 -mallit esitellään maailmalle jo nyt syyskuun aikana ja avokattoisen BMW M4 Convertible -mallin lanseeraus on luvattu ensi vuodelle. Sen sijaan farmarikoria joudutaan odottamaan aina vuoteen 2022 asti. Farmarimalli tulee maksamaan Sedania enemmän, joten Sedanin hintojen selvittyä voimme arvailla mihin BMW M3 Touring asettuu.

[embed]https://www.instagram.com/p/CEUUNNPil-R/[/embed]

Kuvat: BMW ja Instagram, Lähde: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat