29.4.2020

Ensi vuonna sitten: KymiRingin MotoGP-osakilpailu ajetaan vasta 2021

KymiRingin MotoGP-osakilpailu ajetaan vasta 2021

Kesän tapahtumia koskeva löysä hirsi on päättynyt ainakin moottoripyöräilyn kuninkuusluokka MotoGP:n Suomen osakilpailun osalta. KymiRingillä ajetaan vasta 2021.

KymiRing ja MotoGP:n oikeuksia hallinnoiva Dorna Sports ovat yhdessä Lahti Eventsin kanssa päättäneet perua heinäkuulle suunnitellun Suomen MotoGP-osakilpailun. Vaihtoehtona olisi ollut kilpailun siirtäminen myöhemmäksi, mutta Dorna Sports ja järjestäjät päätyivät kilpailun perumiseen kuluvalta vuodelta.

– Meidän on kannettava tässä vastuumme. Päätös ei tietenkään ole helppo, mutta ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle. Kisat tullaan ajamaan sovitusti kesällä 2021, toteaa Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki.

Suomen osakilpailun yhteydessä MotoGP:n kansainväliset järjestäjät kertoivat myös Saksan ja Hollannin osakilpailuiden perumisesta. Espanjan, Ranskan ja Italian osakilpailut on siirretty toistaiseksi tuntemattomaan ajankohtaan.

KymiRing vs KymiRing videovertailu virtuaalikierros
KymiRingin osakilpailu edustettuna MotoGP 20 -videopelissä.

– Peruuttamispäätöksen vuoksi myös viisivuotinen sopimuksemme astuu voimaan ensi vuonna, joten kaksipyöräisten kuninkuusluokka nähdään KymiRingillä vuosina 2021-2025, toteaa KymiRing Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä.

Suomen kilpailun järjestäjät ovat tehneet valmisteluja aina tähän pisteeseen asti ja suunnittelutyöt ovat edenneet pitkälle. Kilpailun siirtyminen koskee yhteistyökumppanien lisäksi noin 37 000 lipunostajaa. Ostetut liput käyvät kuitenkin sellaisenaan 2021 tapahtumaan, mutta liput voi myös palauttaa yhteistyössä Lippu.fi:n kautta.

Dorna Sports pyrkii vahvistamaan 2021 kilpailukalenterin syksyn 2020 aikana, jolloin tiedetään tarkat päivämäärät KymiRingin 2021 osakilpailulle.

Lähde: KymiRing Kuvat: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat