4.10.2022

Fiat Scudo uudistui – saatavilla nyt myös sähköisenä!

Fiat Scudo on nyt saatavana nyt niin sähköisenä kuin dieselinäkin. Scudo korvaa Fiat Professional -mallistossa Fiat Talenton.

Fiat on esitellyt uuden kompaktin luokan pakettiauton, Scudon syyskuussa Suomessa. Automalli on nyt saatavilla niin dieselinä kuin sähköversionakin.

Fiat Scudo on Fiatin hyötyajoneuvomallistossa kompaktin luokan pakettiauto, joka sijoittuu Fiatin mallistossa Ducaton alapuolelle. Myös uudistuneesta Ducatosta on saatavilla sähköversio.

Scudo perustuu Stellantis-konsernin mid-van -pakettiauto-alustalle. Sähkö-Scudon toimintamatka on jopa 330 kilometriä (WLTP) suuremmalla 77 kWh akustolla. Tehoa sähköversio tarjoaa 136 hv. Auton akusto voidaan ladata pikalatauksella 80 prosentin varaustasoon 45 minuutissa (100 kW).

– Fiat Professional -mallisto uudistuu ennennäkemättömällä vauhdilla vastaten markkinoiden vaatimuksiin myös moderneilla, sähköisillä vaihtoehdoilla. Uusien Ducato- ja Scudo-mallien lisäksi saamme vuoden viimeisellä neljänneksellä Suomeen täysin uuden Doblo-mallin, joka on saatavana niin ikään sähköisenä. Ensimmäiset Scudo-mallit ovat jo jälleenmyyjillämme ja autojen saatavuustilanne on hyvä, sanoo Fiat Professional -hyötyajoneuvojen tuotepäällikkö Janne Tuominen Astara Auto Finlandin maahantuonnista.

Uuden Scudo-malliston hinnat alkavat 39 390 eurosta ja se on saatavilla kahtena eri kokoversiona. Molempien versioiden tilavuutta on mahdollista kasvattaa 0,5 m3 Modulwork-ominaisuudella, joka tarkoittaa pitkien tavaroiden läpilastausta auton ohjaamon puolelle. Tällöin auton tilavuus on jopa 6,6 m3 ja kantavuus jopa 1 400 kiloa.

Fiat haluaa, että uusi Scudo tarjoaa tarjota stressittömän työ- ja ajokokemuksen. Henkilöautomainen ajoasento, ääniseristys sekä tärinöiden minimoiminen ovat tässä tärkeässä asemassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Diesel kahtena eri versiona

Autoon on saatavilla myös yhteensä 14 turvallisuuteen liittyvää varustetta, joita ovat muun muassa: liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, automaattinen hätäjarrutus, kaistavahti sekä kuolleenkulman varoitus. Lisäksi kuljettajalla on käytössään Head-up Display -näyttö, joka tarjoaa kaiken tärkeimmän informaation ilman että kuljettajan täytyy irrottaa katsetta tiestä.

Diesel-versiona auto tulee tarjolle 2,0-litraisena (145 hv tai 180 hv), joista 145 hv 6-vaihteisena manuaalina ja 8-vaihteisena automaattina. Tehokkaampi diesel on aina automaattivaihteinen.

Uusi Scudo valmistetaan Stellantiksen tehtaalla Pohjois-Ranskassa. Scudo-malliston hinnat alkavat 39 390 eurosta.

Lähde: Fiat Professional Finland

Luetuimmat