9.1.2019

Ford videoi auton osana määräaikaishuoltoa – asiakkaat ylistävät, asentajat kuvaavat

Ford: "Me keksimme amerikkalaisen henkilöauton uudelleen"

Ford ei ole koskaan ennen saanut asiakkailtaan yhtä paljon palautetta – positiivista.

Kilpailu asiakkaan rahoista tarkoittaa myös huoltopalveluissa tarvetta uudistaa palvelua. Ford uudisti omaa toimintaansa tarjoamalla asiakkailleen mahdollisuuden nähdä videon kautta oman autonsa tarkastus huollon yhteydessä. Asiakaspalautteen määrä ja laatu yllätti maahantuojankin.

Ford –huoltoliikkeissä aloitettiin toissa vuonna VideoCheck –projekti. Jokaisen huollon yhteydessä mekaanikko kuvaa lyhyen videon, jossa auton kunto käydään läpi alapuolelta auton ollessa nosturilla. Samalla käy ilmi mahdollinen lisätöiden tarve ja kustannusarvio.

Mekaanikolta kuluu tähän hieman aikaa, mutta niin kuluisi raportin kirjoittamiseen tai asiakkaalle soittamiseenkin. Kuvan kanssa korjaustarve on jopa nopeampi perustella ja tuo tehokkaammin lisätöitä myös tehtäväksi. Video tulee linkkinä sekä asiakkaan puhelimeen että sähköpostiin.

Asiakkaalle maksuton video on nyt aina osa määräaikaishuoltoa ja käytössä kaikissa Ford-merkkihuoltoa tarjoavissa liikkeissä Suomessa. Mekaanikot ovat saaneet lisäkoulutusta ja saavat toimia nyt myös asiakaspalvelutehtävässä, vaikkakin vain äänenä videolla.

Viime vuonna Ford-huolloista lähetettiin jo yli 23 000 videota. Videomateriaalia saaneet asiakkaat ovat ottaneet uudistuksen hyvin vastaan. Suoran palautteen ja avoimuuden on koettu tuovan autohuollon aiempaa ihmisläheisemmäksi ja nykyaikaisemmaksi, Ford kertoo.

Lähde: Ford Kuvitus: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat