25.8.2020

Formula 1 -kausi päätökseen Abu Dhabissa, kisakalenteriin myös Turkki ja tupla-Bahrain

Formula 1 -kausi päätökseen Abu Dhabissa

Formula 1 -organisaatio on ilmoittanut lisäävänsä kuluvan koronavuoden kisakalenteriin vielä neljä merkintää. Turkin Istanbul Park palaa ohjelmistoon, Bahrainissa ajetaan kaksi kisaa ja kausi päättyy Abu Dhabissa joulukuun alkupuolella.

Perumisia, siirtämisiä ja uusia kisoja. Koronavuoden urheilukalenterit ovat lajista toiseen täynnä melko samankaltaisia viestejä. Nyt F1-organisaatio kertoo, että 20 alkuperäisen kisan sijaan se on saanut valmiiksi uuden kausikalenterin, joka koostuu nyt 17 osakilpailusta. Tuttuun tapaan kausi päättyy Abu Dhabissa, jossa ajetaan joulukuun 11.–13.

Abu Dhabia edeltävänä kahtena viikonloppuna kilpaillaan Bahrainissa. Bahrainin GP:n lisäksi radalla ajetaan Sakhirin osakilpailu, sillä kaudelle 2020 tyypilliseen tapaan Bahrainissa kisataan perättäisinä viikonloppuina.

Ennen Bahrainia ja Abu Dhabia palataan kuitenkin Turkkiin Istanbul Parkin radalle, jossa kilpailtiin viimeksi 2011. F1-sarjan fanit varmasti riemuitsevat 8. mutkan paluusta. Turkissa ajetaan marraskuun 13.–15.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kiina on peruttu

Samalla alkuvuodesta lykätyksi ilmoitettu Kiinan osakilpailu on peruttu tältä vuodelta ja Formula 1 siirtyykin odottamaan paluuta Shanghaihin ensi vuonna.

Nyt ilmoitettujen osakilpailujen kohdalla radoille otetaan hyvin rajallinen määrä yleisöä ja vieraita, mutta varsinaiset katsomot pidetään edelleen kiinni. Covid-19-pandemiatilanteen takia sarjan järjestäjät tekevät tiivistä yhteistyötä kisojen järjestäjien kanssa, joten muutoksia kalenteriin saattaa tulla jatkossakin.

Lähde: Formula 1 Kuva: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat