18.5.2020

Golfin, Octavian ja Leonin toimitukset seis: eCall-hätäpuhelujärjestelmän ohjelmistovikaa korjataan

Volkswagen Golf

Saksalaislehti Der Spiegelin saamien tietojen mukaan ohjelmistopäivityksen valmistuminen voi venyä kesäkuulle.

Moottori uutisoi perjantaina 15. toukokuuta uuden Volkswagen Golfin toimitusten pysähtyneen eCall-hätäpuhelujärjestelmän vian takia. eCall on Euroopan unionin vaatima järjestelmä, jonka avulla auto soittaa hätäkeskukseen rajun kolarin tapahduttua.

Nyt Volkswagen Group ilmoittaa toimituskatkoksen koskevan Golfin lisäksi samaan MQB Evo -perusrakenteeseen rakennettuja Škoda Octaviaa, kertoo Automotive News. Moottorin saamien tietojen mukaan ongelma koskee myös Seat Leonia.

Samaa perusrakennetta käyttää myös uusi Audi A3. Automotive News Europen mukaan Audi tutkii tilannetta.

Volkswagen Group on ilmoittanut tutkivansa tilannetta ja ilmoittavansa lähipäivinä miten ongelma ratkaistaan. Der Spiegel -lehden saamien tietojen mukaan Volkswagen löysi ohjelmistobugin sisäisessä rutiinitarkastuksessa.  Yhtiö ei tällä hetkellä kerro kuinka montaa autoyksilöä ongelma koskee, mutta Der Spiegelin saamien tietojen mukaan ohjelmistopäivitys on odotettavissa vasta 15–21. kesäkuuta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autoja varastoon

Golfin valmistusta ei kuitenkaan lopeteta: Volkswagen tuottaa perheautoa Wolfsburgin tehtaallaan varastoon, ja autojen ohjelmistot päivitetään kun uusi korjattu ohjelmisto on valmis. Ratkaisu kuulostaa hyvin tutulta: näinhän Volkswagen on toiminut jo viime vuoden lopulta asti ID3-sähköauton kanssa.

Täysillä Golfin tuotanto ei pyöri: yhtiö aloitti viime kuussa tuotannon koronaviruksen aiheuttaman katkoksen myötä, mutta Golf-linja pyörii vaijailla vuoroilla ja kaksi Tiguania, Tourania ja Seat Tarracoa valmistavaa linjaa ovat seis pandemian aiheuttaman matalan kysynnän takia.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde: Automotive News Europe

Luetuimmat