23.9.2016

Honda tuo Monkeyn uudelleen markkinoille?

Honda Monkey

Hondan huhutaan tuovat legendaarinen Monkey uudelleen markkinoille. Kyseessä olisi MSX125-kevytmoottoripyörän tekniikkaan perustuva malli.

Vaikka Honda Monkey Z50 -mopo on jo aikaa sitten kadonnut lähes kokonaan suomalaisesta katukuvasta, niin mallia valmistetaan ja myydään edelleen, muun muassa Japanissa. Nyt maailmalla kiertää huhu, että Honda olisi suunnittelemassa MSX125-kevytmoottoripyörän tekniikan ja Monkeyn ulkonäön yhdistävää mallia.

Honda MSX125
Honda MSX125 muuntautuu suhteellisen pienillä muutoksilla Monkey-kevytmoottoripyöräksi.

MSX125 -mallia nimitetään 3/4-kokoiseksi moottoripyöräksi. Pari vuotta markkinoilla olleen laitteen suosio on yllättänyt positiivisesti. Honda suunnitteli sen alunperin kevyeksi, hauskaksi ja edulliseksi kevytmoottoripyöräksi, mutta kuluttajat havaitsivat sen olevan lisäksi erittäin käytännöllinen ajoneuvo taajamissa ja lyhyillä matkoilla. Jos sen tekniikka yhdistetään 70- ja 80-lukujen suosikkimopo Monkeyn ulkonäön kanssa, on uutuudelle helppo ennustaa kovaa kaupallista menestystä.

Honda Monkey
Otto Brandtin museossa on tallessa ajamaton alkuperäinen Honda Monkey Z50.

Uuden Monkeyn kerrotaan perustuvan MSX125:n runkoon, moottoriin, etujousitukseen ja jarruihin. MSX:n takapään monojousi sen sijaan korvattaisiin paremmin Monkeyn tyyliin sopivilla kaksoisiskunvaimentimilla. Tankki, satula, pakoputki ja lokasuojat noudattelisivat tarkasti alkuperäisen Monkeyn linjoja.

125-kuutioisen moottorin arvioidaan tuottavan vajaat 10 hevosvoimaa, joka riittää noin 90 kilometrin huippunopeuteen. Painoa uutuudella olisi noin 100 kiloa. Alkuperäisen Honda Monkeyn 895 millin akseliväli kasvaisi MSX:n rungon myötä 1200 milliin.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Honda ja Janne Huhtala

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat