6.4.2023

Hurrikaani tuhosi miljoona mailia ajetun Toyota Highlanderin – Toyota lahjoitti upouuden tilalle

Hurrikaani oli liikaa jopa 1,6 miljoonaa kilometriä ajetulle maasturille, mutta floridalaismiehen harmittava menetys kääntyi lopulta onnen puolelle.

Luonnon vastaansanomattomat voimat näyttivät jälleen viime syyskuussa voimansa, kun Hurrikaani Ian pyyhkäisi yli Kuuban sekä Yhdysvaltojen kaakkoisosien. Jopa 5-kategoriaan yltäneen Ianin jäljiltä yli 160 ihmistä menetti henkensä, minkä lisäksi hirmumyrsky aiheutti arviolta 113 miljardin dollarin vahingot.

Yksi lukuisista Ianille omaisuuttaan menettäneistä floridalaisista oli Mark Miller. Hän oli kovasti kiintynyt autoonsa, vuosimallin 2006 Highlander Hybridiin, jota hän käytti laajasti niin yritystoiminnassaan kuin vapaa-ajallaankin. Autolla tuli muun muassa vedettyä asfalttifirman perävaunua.

Käyttö oli niin laajaa, että mittariin oli ehtinyt kertyä jo yli miljoona mailia, karkeasti 1,6 miljoonaa kilometriä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

"Vain tulva voi sen rikkoa"

Miller piti Highlanderissaan aivan erityisesti sen luotettavuudesta. Miljoonan mailin rajapyykin kohdalla hän oli omien sanojensa mukaan todennut, että autoa ei saa rikki mikään muu kuin tulva, joka upottaisi sen veden alle.

Kohtalon ivaa oli se, että juuri hurrikaanin aiheuttama tulva tuhosi Millerin pitkäaikaisen ja uskollisen ajokin hänen kotonaan Bonita Springissä. Harmitus oli valtavaa, mutta toisaalta mies myöntää selvinneensä siinä mielessä aineellisestikin vähällä, että lähempänä rannikkoa on muun muassa edelleen veneitä puissa hurrikaanin tuhotulvien jäljiltä.

Yllätys kerrakseen

Miller oli huollattanut Highlanderiaan kaikki 16 vuotta yhdessä ja samassa Toyota-liikkeessä, nimeltään Germain Toyota of Naples. 500 000 mailin kohdalla liike oli lahjoittanut Millerille tuulettimen.

Tammikuussa liike kutsui Millerin vaimoineen kertomaan Toyotansa tarinan. Perillä heitä vastassa oli kuitenkin odottamaton yllätys. Pakasta vedetty mallivuoden 2023 Highlander Hybrid Bronze Edition seisoi liikkeessä odottamassa heitä ja tulevia yhteisiä maileja. Yllätyksen paljastumista Miller kuvaili "taianomaiseksi hetkeksi".

Miljoonaa mailia Miller ei odota uudella autolla saavuttavansa, sillä hän suunnittelee jäävänsä piakkoin eläkkeelle. Uusi Highlander tuleekin pääsemään täysin palvellutta edeltäjäänsä helpommalla ja olemaan juuri sopiva ajoneuvo pariskunnan eläkepäivien automatkoille.

Heille, jotka haluavat omalla Toyotallaan (tai miksei muillakin autoilla) miljoonalukemiin päästä, Miller antaa yhden yksiselitteisen vinkin:

- ÄLÄ KOSKAAN unohda vaihtaa öljyjä!

Lähde ja kuvat: Toyota Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat