17.4.2021

Huutokauppahelmet – Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage

1970 Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage – RM Sotheby's

Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage edustaa juttusarjaa melkoisena latolöytönä. Edes pesua ei ole suoritettu.

Moottorin Huutokauppahelmet-juttusarja on esitellyt samaisesta huhtikuun RM Sotheby’s Open Roads -huutokauppatapahtumasta jo aiemmin uljaan Camaron sekä ikonisen Integralen. Tällä kertaa vuorossa on vuosia seissyt Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage.

Aston Martin DB6 esiteltiin Lontoon autonäyttelyssä vuonna 1965 korvaamaan Bondin legendaariseksi tekemää DB5-mallia. Se pohjautuikin vahvasti edeltäjäänsä, mutta esimerkiksi akseliväliä oli kasvatettu. DB6 oli tarjolla merkin perinteiden mukaisesti myös tehokkaampana Vantage-versiona. 

1970 Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage – RM Sotheby's

Vuodelle 1969 tuotu DB6 Mk 2 jäi sarjan viimeiseksi, ja varsin lyhytikäiseksi, päivitykseksi ennen kuin huomattavasti modernimpi DBS esiteltiin. Mk2 oli kuitenkin selkeä parannus edeltäjäänsä verrattuna tuoden mukanaan muutamia olennaisia muutoksia.

Näistä ehkä merkittävin oli lisävarusteena tarjotun ohjaustehostimen siirtyminen vakiovarusteeksi. Myös reilumpi, halkaisijaltaan lähes 27 senttimetrinen, kytkinlevy kuului päivityksiin. Asiakas sai valita suoraruiskun ja kaasuttimien väliltä – sekä ZF:n valmistaman viisipykäläisen manuaalivaihteiston ja automaattivaihteiston väliltä.

1970 Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage – RM Sotheby's

Asiakkaan oli mahdollista napata hinnastosta halutessaan Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage. Tämä tarkoitti tehokkaampaa Vantage-moottoria, jonka myötä teholukema nousi 282 hevosvoimasta peräti 325 hevosvoimaan. Se oli varsin reilusti vielä 1960-luvulla. 

Tehoreservien johdosta Vantage sai myös leveämmät vanteet, joka vaati kaarien levittämistä. Sisätilat olivat jo hieman lähempänä tulevan DBS-mallin vastaavia. 

1970 Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage – RM Sotheby's

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1970 Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage – RM Sotheby’s

Noin 30 vuotta paikallaan seisonut vuoden 1970 Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage on todellinen latolöytö. Suurin osa sen historiasta on täysi kysymysmerkki, mutta jotain kuitenkin tiedetään – erityisesti alkutaipaleelta.

1970 Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage – RM Sotheby's

Kyseinen auto on valmistunut tehtaalta oikeanpuoleisella ohjauksella varustettuna Ison-Britannian markkinoille. Alkuperäinen värisävy on punainen Fiesta Red ja sisätiloihin on valittu musta nahka. Tämä Vantage on tilattu manuaalivaihteistolla.

Kyseessä on yksi vain 71:stä tehtaalta alunperin Vantagena valmistuneesta yksilöstä. Monia yksilöitä on nimittäin jälkikäteen muutettu vastaamaan Vantagen varustelua ja moottorimuutoksia. Alkuperäinen on luonnollisesti aina arvokkaampi.

1970 Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage – RM Sotheby's

Ja alkuperäinen tämä auto on muutenkin. Sekä sisätilojen että ulkokuoren väriyhdistelmä on alkuperäinen ja samoin on moottorin laita. 

Ei ole tiedossa koska myyjän edesmennyt puoliso on auton ostanut, mutta ainakin vanhimmat autoon liittyvät kuitit ovat vuodelta 1984. Valitettavasti auton rekisteröintipaperit ovat hukkuneet, joka hankaloittaa hieman auton myyntiä.

1970 Aston Martin DB6 Mk 2 Vantage – RM Sotheby's

Täysin entisöimättömässä asussa myytävä, noin 30 vuotta seissyt, Mk 2 Vantage tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden tulevalle omistajalle. Vaihtoehtoja on valtavasti.

Saarivaltion Chobhamissa sijaitseva auto huutokaupataan huhtikuun 21. ja 29. päivän välillä verkossa. Alustavaksi hinta-arvioksi on asetettu 140 000 - 180 000 englannin puntaa eli noin 160 000 - 210 000 euroa.

Teksti: Henri Posa, Kuvat: Tom Gidden/RM Sotheby’s, Lähde: RM Sotheby’s

Luetuimmat