18.2.2023

Huutokauppahelmet – edullisen edustamisen 1999 Mercedes-Benz SL 320

1999 Mercedes-Benz SL 320 avoauto huutokauppa

Mercedeksen SL-mallistosta on kirjoitettu jonkin verran viime aikoina, mutta mallien hinta/laatu-suhde kohtaa tällä hetkellä parhaiten R129:n kohdalla.

Vuonna 1989 Geneven autonäyttelyssä esiteltiin yksi ikonisimmista Mercedes-Benz SL-malliston avoautoista. Korikoodiltaan R129:ksi ristitty auto ei ehkä niinkään heijastellut menneiden vuosikymmenten eleganssia kuin 1980-luvun jyhkeyttä ja Bruno Saccon tuttuja ideoita siitä, miltä aikakauden Mercedes-Benzin tulee näyttää.

Euroopan Vuoden Auto -kisassa SL jäi, mahdollisesti ainoan kerran ikinä, toiselle sijalle. Kärjen nappasi tuolloin Citroënin käsitys edustusautosta eli muhkea XM.

1999 Mercedes-Benz SL 320 avoauto huutokauppa

Pinnan alla SL:ssä odotti W124:n lyhennetty pohjalevy ja koko joukko uusia ideoita. Saatavilla oli esimerkiksi säädettävät iskunvaimentimet ja automaattisesti esiin hyppäävä turvakaari, mikäli auto pelkäsi joutuvansa katolleen. Turvavyö ankkuroitiin ensimmäisiä kertoja istuimeen auton lattian sijaan. Mercedeksen aikakauden tyyliin monia mukavuusvarusteita toteutettiin sähköllä, avattava katto puolestaan hydraulisesti.

Vuodesta 1993 mallimerkintä kääntyi nykymuotoon, eli kirjaimet SL siirtyivät moottorimerkinnän etupuolelle.

1999 Mercedes-Benz SL 320 avoauto huutokauppa

Vuonna 1989 markkinoille saapunut R129 pysyi tuotannossa aina vuoteen 2001 saakka, joten ainakin Mercedeksellä uskottiin mallin kestäneen ajan hammasta erinäisin päivityskierroksin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1999 Mercedes-Benz SL 320

Vuonna 1999 myyty Mercedes-Benz SL 320 tuotiin Ruotsiin vuonna 2002, missä auto on viettänyt sen jälkeen. Matkamittarin lukema on 72 750 km, eli keskimäärin vain kolmisen tuhatta kilometriä per vuosi.

Keulan alla on vapaasti hengittävä 3,2-litran V6 mallin viimeiseltä moottoripäivityskierrokselta. Noin 224 hevosvoiman teho kulkee takapyörille viisivaihteisen automaatin kautta.

1999 Mercedes-Benz SL 320 avoauto huutokauppa

Auton värinä on hopeanharmaa (Brilliant Silver) ja mukana tuleva kovakatto on samaa paria auton kanssa. Kangaskatto on musta ja auton mukana tulee myös tuulenohjain. Sisätiloissa väriyhdistelmänä on musta Nappa-nahka ja pahkaviilu-upotukset keskikonsolissa ja ovikorteissa.

Mukavuusvarusteista mainittakoon sähköisesti säädettävät ja lämmitetyt etuistuimet, lisävarusteiset takaistuimet, sähköiset ikkunat ja peilit ja xenon-valot. Pitkään listaan kuuluvat myös ilmastointi, vakionopeudensäädin ja alkuperäinen kasettiradio takakonttiin asennetulla cd-soittimella.

1999 Mercedes-Benz SL 320 avoauto huutokauppa

Myyjän mukaan auton maalipinta on erinomaisessa kunnossa ja sitä pidetään alkuperäisenä. Konepellissä on kiveniskemä, joka on maalattu ja ilmanohjaimissa on muutamia muita merkkejä. Sisustassa on nähtävissä jonkin verran käyttöön liittyvää painumista istuimissa. Radion sähköt katoavat ajoittain, mutta muita vikoja autosta ei ole havaittu. Katsastus on suoritettu viimeksi heinäkuussa 2022 ja auto selvitti sen huomautuksitta.

Auton mukana tulee ohjekirja, huoltokirja, työkaluvalikoima ja vararengas. 18-tuumaisilla alumiinivanteilla on Barum Bravuris 5HM -renkaat. Huolto on tehty viimeksi maaliskuussa 2022 Mercedes-Benziin erikoistuneessa liikkeessä ja autoon suoritettiin ns. A-öljynvaihtohuolto.

Ruotsin Vellingessä sijaitseva auto on listattu Collecting Carsissa.

R129-viihdykettä löytyy tunniksi amerikkalaisesta Carmudgeon-podcastista, jossa Jason Cammisa ja Derek Tam-Scott kinaavat samanmielisesti automallin erinomaisuudesta ja erityisesti amerikkalaisten vuosimallien eroista.

https://www.youtube.com/watch?v=gHveHJTzxfc

Eikö videoupotus näy oikein? Voit muuttaa evästeasetuksiasi antamalla hyväksynnän Markkinointi-evästeille "Muuta hyväksyntääsi" -linkistä.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Lisää aiheesta

Luetuimmat