13.4.2024

Huutokauppahelmet – toista et löydä: Maserati Sciàdipersia on ainutlaatuinen

Teksti Aake Kinnunen Collecting Cars
Kuva Collecting Cars
Maserati Sciàdipersia huutokauppa Carrozzeria Touring

Maserati GranTurismo ei ole erityisen yleinen auto muutenkaan, mutta miltä kuulostaisi jalosukuinen uudelleenkoritus?

Vuonna 1958 Iranin tuolloinen shaahi, Mohammad Reza Pahlavi, teetätti itselleen ainutlaatuisesti koritetun version Maserati 5000 GT:stä. Auto sai nimen Scià di Persia, eli Persian shaahi. Joten totta kai näin hienoa tapausta voi juhlia uudella uniikkiautolla, missä kohtaa tämän kerran huutokauppahelmemme saapuu kuviin.

Maserati Sciàdipersia huutokauppa Carrozzeria Touring

Vuonna 2017 valmistettu Maserati Sciàdipersia perustuu Maserati GranTurismoon teknisiltä osin, mutta uuden korin on loihtinut italialainen koripaja Carrozzeria Touring Superleggera, kuten alkuperäisenkin auton kohdalla.

Sciàdipersian piti olla Carrozzeria Touring Superleggeran mukaan ensimmäinen auto piensarjasta, mutta lopulta valmistunut auto jäi ainoaksi laatuaan.

Keulan alla on GranTurismon tavoin 4,7-litrainen vapaasti hengittävä V8, jonka 460 hevosvoimaa lähetetään takapyörille kuusivaihteisen automaatin kautta. Hauskana yksityiskohtana konetilasta löytyy alumiinisomiste, johon auton valmistaneet ovat laittaneet nimikirjoituksensa.

Maserati Sciàdipersia huutokauppa Carrozzeria Touring

Ainoaksi lajiaan Sciàdipersian alkuperäinen hinta 760 620 euroa ei ole edes erityisen huono diili.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2017 Maserati Sciàdipersia

Italian Comolta Collecting Carsiin listattu uniikki-Maserati on kulkenut seitsemän vuotensa aikana sopivat 10 000 kilometriä. Autolla on ollut kaksi omistajaa ja sen edellinen huolto on tehty 9 000 kilometrin kohdalla. Auto on katsastettu viimeksi 2019, tuolloin huomautuksitta.

Maserati Sciàdipersia huutokauppa Carrozzeria Touring

Tummansininen Sciàdipersia on somistettu kiillotetuilla ja käsin harjatuilla alumiinielementeillä, joita ei löydy kuin tästä autosta. Unohtaa ei sovi urheilullista hiilikuituakaan. 20-tuumaisilla "Trident"-vanteilla on Pirelli P Zero -renkaat.

Sisustan värinä on niin ikään tummansininen, jota on piristetty vaaleammalla sinisellä sekä "Sciàdipersia"-kirjailuilla. Sisustan varusteista mielenkiintoisin on Touring Superleggeran mittaristo. Auton mukana tulee ohjekirja, työkalusarja, Maseratin ilmakompressori, auton peite sekä Touring Superleggeran teetättämä nahkainen matkalaukkusarja, joka on tehty torinolaisen Foglizzon valmistamasta nahasta.

Maserati Sciàdipersia huutokauppa Carrozzeria Touring

Maserati Sciàdipersia on ainoa laatuaan ja auto kääntää päitä varmasti Munakan kylästä Monacon kasinolle. Ripeästi kohonneen huutohinnan perusteella kiinnostusta löytyy edelleen.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat