22.6.2024

Huutokauppahelmet – vauhtia kesän rientoihin BMW M5 Touringilla

Kuva Collecting Cars
BMW M5 Touring huutokauppa V10 farmari

Vee kymppi ja iso kontti. Audin ja Mercedeksen lisäksi myös BMW on välillä ottanut osaa sporttifarkkujen genreen.

Eräänlaisena BMW M5:n huippukohtana voidaan nähdä E60-mallipolvi, jolloin tehoa haettiin vielä vapaasti hengittävällä moottorilla. 5,0-litrainen V10 haki inspiraationsa baijerilaisten F1-moottoriprojektista ja toi yhteen aikoinaan parjatut Chris Bangle -muodot, perhesedaniin älyttömän moottorin sekä paljon aikoinaan uutta digitekniikkaa, jota otettiin vastaan aivan yhtä vastenhakoisesti kuin nykyisinkin.

M5 on kuitenkin silloin tällöin esiintynyt myös farmarina. Jo E34-mallipolvesta nähtiin alle 900 auton farkkuerä, eli osapuilleen joka kolmastoista E34 M5 oli pitkäkattoinen. E61:n kohdalla luvut olivat vieläkin rajummat, sillä hiukan yli tuhatta Touringia kohti BMW:ltä rullasi yli 19 500 sedania. Kierrosluonteinen V10 ja perheauton tilat? Ja danke!

BMW M5 Touring huutokauppa V10 farmari

Sittemmin BMW:llä on myönnytty jälleen M-mallien farmaritarpeeseen, joskin nyt M3:n myötä. Mutta se on tarina toiseen kertaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2007 BMW M5 Touring

Värikkäiden vaiheiden farkku-M5 on listattu myytäväksi Espanjan Bilbaossa. Auton tarinassa on jopa 2017 merkittu kuukauden mittainen varkausepisodi, joka on sittemmin ratkottu. Euroopassa auto on rekisteröity Puolaan, Tanskaan, uudestaan Puolaan ja nyt Espanjaan. Kilometrejä on kertynyt 95 245 kappaletta, mikä ei ole hassumpi saldo 17 vuotta vanhalle autolle.

BMW M5 Touring huutokauppa V10 farmari

Ulkovärinä farkkufemmassa on aikakaudelle tyypillinen Silverstone Metallic, joka sopii Banglen muotoihin kuin avain lukkoon. Sisusta on mustaa nahkaa. Varusteisiin kuuluu koko joukko mukavuutta, kuten tuulilasin heijastusnäyttö, sähkötoiminen takaluukku, sähkösäätöiset etuistuimet ja pysäköintitutkat molempiin suuntiin.

BMW M5 Touring huutokauppa V10 farmari

20-tuumaiset BBS:n vanteet ovat jälkimarkkinoilta ja niillä on Yokohaman renkaat. Auto on katsastettu elokuussa 2023 ja selvisi siitä huomautuksitta. Viimeisimmässä huollossa tammikuussa 2024 vaihdettiin koko joukko osia konehuoneesta lasikattoon ja Vanos-järjestelmä on huollettu nykyisen omistajan alaisuudessa. Auto on maalattu kokonaan uudelleen.

BMW M5 Touring huutokauppa V10 farmari

Olisiko kymppikoneisesta sporttifarkusta eksoottiseksi arkiautoksi tai autolomien menopeliksi? Joka tapauksessa ilmoitus löytyy Collecting Cars -palvelusta.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat