24.8.2022

Hyvin pyyhkii – Jeep Wranglerin uudet tuulilasinpyyhkijät säästävät vettä ja sekunteja

Uusista tuulilasinpyyhkijöistä uutisoidaan kohtuullisen harvoin, mutta nyt sille on aihetta. Jeepin ratkaisusta on varmasti hyötyä muuallakin, kuin mutaisessa maastossa.

Moparin Jeep Performance Parts -jaoston kehittämiä tuulilasinpyyhkijöitä markkinoidaan termilla "high performance wiper blades". Korkean suorituskyvyn tuulilasinpyyhkijät tulevat siis saataville Jeep Wrangleriin sekä sen avolavaversioon Gladiatoriin, jotka menevät maasturimerkin malleista todennäköisimmin niin sanotusti kovaan maastoon.

Ravan roiskuessa oikein kunnolla nopeatempoisessa maastoajossa ovat tuulilasinpyyhkijät - sekä pissapojan neste - jatkuvassa käytössä. Uudet pyyhkijät tehostavat tuulilasin puhdistamista muun muassa juuri tällaisissa tilanteissa.

Pyyhkijänsulkiin on laserleikattu 12 reikää, joista nestettä ruiskutetaan paineen kera suoraan tuulilasiin pyyhkijän edelle. Näin lasi puhdistuu yhdellä pyyhkijänliikkeellä säästäen aikaa ja samalla vähemmällä nestemäärällä. Perinteiset suuttimet poistetaan käytöstä sarjan asennuksen yhteydessä.

Mercedekseltä löytyy vähän vastaava ratkaisu, nimeltä Magic Vision. Sitä voisi luonnehtia eniten sanalla "hienostunut", kun taas Jeepin ratkaisu on ennen kaikkea "tehokas".

Toiminnosta voi kuvitella olevan runsaasti hyötyä myös loskakeleillä. Lisäksi ratkaisulla voi varmasti säästää niin ikään itse tuulilasia, sillä sitä helposti naarmuttavat pölyhiukkaset voi pienellä nestemäärällä siivota pyyhkijän edeltä pois.

Suorituskykypyyhkijät tulevat ensimmäisenä saataville Wranglereihin ja Gladiatoreihin USA:ssa ja Kanadassa, myöhemmin myös muilla markkinoilla, varmasti täällä Euroopassakin. Ohjehinta tavalliset pyyhkijät korvaavalle sarjalle on 140 dollaria. Sarja soveltuu viimeisimpään, vuosimallista 2018 alkaen valmistettuun Wrangler-sukupolveen.

Lähde ja kuvat: Stellantis Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat