6.3.2021

Indian Chieftain Elite – erikoismalli Indianin 120-vuotisjuhlan kunniaksi

Indian Chieftain Elite

Indian 120 vuotta ja 120 kappaleen rajoitettu erä Indian Chieftain Elite -erikoismalleja.

Vuonna 1901 perustettu Indian juhlistaa 120-vuotista taivaltaan Chieftain Elite -erikoismallilla, jota valmistetaan vain 120 kappaletta. Valmistaja luokittelee erikoismallin kuuluvaksi ”ultra premium” -kategoriaan, eli se on tarkoitettu asiakkaille, jotka vaativat pyörältään parasta ja haluavat erottua joukosta.

Indian Chieftain Elite

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lähes parilitrainen moottori

Moottorina on 116-kuutiotuumainen eli 1890-kuutioinen ilmajäähdytetty Thunderstroke, joka tuottaa 171 newtonmetrin vääntölukeman. Suurin vääntölukema saavutetaan jo 3 000 kierroksella. Takasylinterin deaktivointi vähentää moottorin säteilemää kuumuutta paljon pysähdyksiä sisältävässä kaupunkiajossa.

Kuljettajan valittavissa on kolme tehokarttaa: Tour, Standard ja Sport. Ulkoisesti Chieftain Eliten erottaa käsityönä maalatusta musta-harmaasta kaksivärimaalauksesta. Yhden pyörän ”slate smoke” -maalaukseen kuluu yli 24 miestyötuntia. Etuvanne on 19-tuumainen ja madalletun jousituksen ansiosta Elite erottuu perusmallista helposti. Tankattuna pyörä painaa juhlavat 373 kiloa.

Indian Chieftain Elite

Runsas varustelu

Vakiovarustukseen kuuluu sävytetty tuulilasi, led-valot, alumiiniset astinlaudat ja kirkasääninen 400 watin PowerBand -audiojärjestelmä. Myös avaimeton käynnistys, rengaspainevalvonta ja kaukosäätimellä lukittavat 18 gallonan vetoiset sivulaukut kuuluvat vakiovarustukseen. Seitsemän tuuman Ride Command -viihdejärjestelmän välityksellä kuljettaja ja matkustaja voivat matkalla nauttia mm. musiikista, navigoida ja hallita mobiililaitteita. Jos vakiovarusteet eivät riitä, niin Chieftain Eliteen on saatavilla Erilaisia satula- ja ohjaustankovaihtoehtoja ja matkustajalle pehmustettu selkänoja.

Indian on perustettu vuonna 1901, eli se on Yhdysvaltain vanhin yhä toiminnassa oleva moottoripyörävalmistaja. Chieftain-malleihin Indian tarjoaa 2 vuoden tehdastakuun lisäksi 3 vuoden lisätakuun, joka kattaa moottorin, vaihteiston ja elektroniikan.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Indian