25.7.2017

”Kaikkien aikojen Tall Ships Races” – Turku riemuitsee yleisöennätyksestä

Tall Ships Races Turku 2017

Suuret purjelaivat ilahduttivat Turun jokimaisemassa tällä kertaa yleisöennätykseen asti.

Turussa viime viikonloppuna järjestetty Tall Ships Races oli jälleen kerran menestystarina Aurajoen rannoilla. Eniten riemua järjestäjissä herättää uusi yleisöennätys. Alustavan laskennan mukaan tapahtumassa kävi yhteensä 544 000 henkilöä. Kiitos kuuluu hyvin sujuneiden järjestelyiden lisäksi myös säälle, joka suosi tapahtumavieraita.

– Kaikkien aikojen Tall Ships Races, näin voisi tapahtuman tiivistää. Tunnelma oli mahtava ja teimme kävijäennätyksen, iloitsee tapahtuman projektipäällikkö Kimmo Hyyppä.

Myös tapahtuman pääjärjestäjä, kansainvälinen The Tall Ships Races -organisaatio, vakuuttui Turun tapahtumasta.

– Turun ennätyksellinen viides kisa on osoittautunut menestykseksi. Aurajoki kokosi jälleen alukset ja yleisön tiiviisti yhteen. Haluan ilmaista sydämelliset kiitokseni Turun järjestelytiimille sekä erityisesti laajalle vapaaehtoistyöntekijöiden joukolle, jotka ovat väsymättömästi tehneet töitä tapahtuman onnistumisen eteen, korostaa kansainvälisen The Tall Ships Races -organisaation puheenjohtaja Knut Western.

– Kaupungissa vierailleet miehistöjen jäsenet muistava aina tämän kauniin kaupungin, jossa he ovat saaneet ainutlaatuisen lämpimän vastaanoton. Olemme iloisia siitä, että noin 50 nuorta turkulaispurjehtijaa jatkaa eri aluksilla miehistöjen jäseninä myös seuraavalla osuudella kohti Klaipedaa.

Tall Ships Races Turku 2017

–  Työ tämän mittavan tapahtuman eteen alkoi vuosia sitten ja viime päivät ovat osoittaneet, että hyvä valmistautuminen palkitaan. Olen erittäin tyytyväinen Tall Ships Races -päivien tuomasta postiviisesta hengestä, iloitsee puolestaan Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Vaikka Tall Ships Racesissa vierailevat alukset ovat usein samoja vuodesta toiseen, viidettä kertaa Turussa nähty purjelaivatapahtuma on saanut joka kerta omanlaisensa identiteetin.

–  Jokaisella Turun viidellä purjelaivatapahtumalla on ollut oma luonne. 1996 tarina alkoi ja jokirannat korjattiin, 2003 vietettiin juhlaa yleisötulvassa meksikolaisen aluksen ympärillä, 2009 alueelle nousi valtava konserttihalli ja tehtiin Itämeren alusennätys 115 alusta ja 2011 juhlittiin kulttuurivuoden merkeissä. Nyt 2017 päällimmäisenä näkyi suunnaton yleisömassa, ja yleisöpalautteen perusteella erittäin tyylikäs ja toimiva tapahtuma-alue palveluineen, jatkaa Hyyppä.

Lähde: Turun kaupunki / Tall Ships Races Turku Kuvat: Olli Sulin / Turun kaupunki

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat